Категорія
Новини
Дата

У 2023 році виручка медичної мережі «Добробут» зросла майже на 76%, до 2,3 млрд грн

За 2023 рік виручка медичної мережі «Добробут» зросла на 75,8%, до 2,3 млрд грн порівняно з 2022-м. Про це Forbes Ukraine повідомив гендиректор компанії Вадим Шекман.

Ключові факти

  • Кількість пацієнтів медичної мережі за 2023 рік зросла майже на 14% – до 257 000, зазначив Шекман.
  • За минулий рік лікарі «Добробуту» виконали майже 9000 хірургічних операцій проти 6000 у 2022-му. 
  • Найбільш популярні у клієнтів «Добробуту» фахівці – терапевт, ЛОР, акушер-гінеколог, невропатолог і гастроентеролог. 

Контекст

Мережа «Добробут» обʼєднує медичні центри та стаціонари для дорослих і дітей, службу невідкладної допомоги, стаціонар для дорослих із центром неврології, кардіологічний центр, клінічний центр онкології, експертний медичний центр, центр вертебрології, офтальмології і стоматологію.

У багатьох компаніях мережі (ТОВ МЦ «Добробут-невідкладна допомога», МЦ «Добробут-поліклініка», МЦ «Добробут-стаціонар», «Дитячий МЦ «Добробут», МЦ «Добробут-дитинство») компанії Satumco Limited належать 99%, а її бенефіціарами є голова Concorde Capital Ігор Мазепа та Олег Калашніков.

У грудні 2021 року Калашніков в інтервʼю НВ розповідав, що у мережу інвестували близько $100 млн. Тоді актив оцінювався у близько $150 млн. Попри те, що всі активи Concorde Capital фізично вціліли, їхню капіталізацію рахувати важко, казав Мазепа. «Приблизно дві третини нашого портфеля – це Private Equity, а третина – комісійний бізнес. Останній фактично помер. А вартість майже будь-якого українського активу нині близька до нуля. Війна триває, і ми не розуміємо, скільки що може коштувати та як оцінювати. Навіть якщо фізично актив залишився, він не має оцінки».

На початку 2023-го «Добробут» закрила клініки у Івано-Франківську та Львові, але відкрила клініку на лівому березі Києва. Інвестиції в проєкт склали $20 млн

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні