Категорія
Новини
Дата

У Києві затримали колишнього одеського воєнкома Борисова. Його підозрюють у незаконному збагаченні

Співробітники ДБР спільно з прокурорами Офісу генпрокурора затримали колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова. Про це йдеться у пресрелізі ДБР. 22 липня йому оголосили про підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Слідство заявляє, що колишній посадовець намагався втекти від слідства, при цьому він «змінював номери телефонів, автомобілів, місце розташування тощо».
  • Два дні тривали активні пошуки й, з рештою його було виявлено та затримано у Києві, йдеться у повідомленні
  • Працівники ДБР проситимуть суд залишити його під вартою без можливості внесення застави.
  • Колишнього воєнкома підозрюють: 1) у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на 6500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст. 368-5 КК України); 2) у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану – вчиненні кримінального правопорушення (ч. 5 ст. 407 КК України); 3) в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану (ч.4 ст.409 КК України).
  • Санкції статей передбачають обмеження волі до 10 років позбавлення волі.
У Києві затримали колишнього одеського воєнкома Борисова. Його підозрюють у незаконному збагаченні /Фото 1

Затримання Євгена Борисова у Києві. Фото: пресслужба ДБР

Контекст

Журналістське розслідування УП показало, що мати воєнкома минулого року стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю понад €4 млн. Також повідомлялося, що, окрім елітної закордонної нерухомості, вона цьогоріч придбала ще й автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже 3 млн грн.

За даними слідства, теща Євгена Борисова впродовж останніх років стала власницею коштовного автопарку, не маючи для цього достатніх коштів законного походження. До нього входили: Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG, Toyota Land Cruiser.

Дружина ексвоєнкома також придбала іншу закордонну нерухомість – офісне приміщення в Іспанії вартістю €737 000, також «не маючи для цього достатньої кількості законно отриманих активів та доходів», йдеться у повідомленні ДБР.

23 червня президент Володимир Зеленський доручив Головнокомандувачу Валерію Залужному негайно звільнити з посади Борисова.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні