Категорія
Новини
Дата

Зеленський вже вдруге доручив звільнити одеського воєнкома – фігуранта журналістського розслідування «Батальйон Іспанія»

Президент Володимир Зеленський доручив Головнокомандувачу Валерію Залужному негайно звільнити з посади одеського воєнкома Євгена Борисова. Раніше журналісти УП показали елітну нерухомість в Іспанії, яка, ймовірно, належить Борисову.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • 23 червня президент провів засідання Ставки, де заслухав командувачів, йдеться у повідомленні Зеленського в телеграм. 
  • «Дав термінове доручення Головкому Залужному негайно звільнити з посади, так би мовити, одеського «воєнкома» – начальника місцевого центру комплектування, про якого говорить вся наша країна», – заявив Зеленський.
  • Також він повідомив, що дав термінове доручення створити комісію під керівництвом першого заступника міністра оборони генерала Павлюка разом із правоохоронним блоком і разом із НАЗК для перевірки всіх воєнкомів у всіх регіонах України, «щоб вони не ганьбили нашу державу та пам’ять героїв, які гинуть на фронті».

Контекст

22 червня УП опублікувала розслідування «Батальйон Іспанія». Зокрема, у ньому йшлося про те, що родина начальника одеського військкомату Борисова під час повномасштабної війни придбала на узбережжі Іспанії нерухомості та автівок на мільйони доларів. Журналісти посилаються на витяги з іспанського реєстру. Сам Борисов заявив, що не в курсі, чи є у його сімʼї майно в Іспанії. 

Напередодні керівниця пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що службова перевірка щодо Борисова не виявила підстав для відсторонення його з посади. За її словами, також перевірка встановила, що виїзд за кордон Борисова «на той момент» був санкціонований і дозволений. «Тобто порушень не було виявлено», – заявила Гуменюк.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні