Категорія
Новини
Дата

У Москві конфіскували годинники Audemars Piguet на мільйони франків у відповідь на санкції Швейцарії

ФСБ Росії конфіскувала в Москві годинники Audemars Piguet на мільйони франків у відповідь на приєднання Швейцарії до санкцій ЄС через війну проти України, пише ЄП з посиланням на швейцарське видання NZZ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • ФСБ обшукала приміщення місцевої дочірньої компанії швейцарського виробника годинників класу люкс Audemars Piguet і вилучила годинники на мільйони франків, повідомило МЗС країни у конфіденційній ноті членам кількох комісій. 
  • Офіційно годинники конфісковано за нібито митні правопорушення, однак у МЗС Швейцарії вважають, що це «репресивний захід» у відповідь на санкції.
  • Audemars Piguet оголосив, що зупинить експорт до Росії та призупинить роздрібну торгівлю там.
  • Інцидент показує, що економічна війна між Росією і Заходом у розпалі, а Швейцарія перебуває в її центрі, вважає видання.

Контекст

За пʼять днів до обшуку в годинникової компанії уряд Швейцарії посилив санкції та заборонив експорт товарів розкоші до РФ.

Раніше Швейцарія заморозила кошти російських олігархів, які входять до санкційного списку ЄС, приблизно на 5,75 млрд швейцарських франків. 

16 березня Швейцарія розширила санкції проти російських фізосіб та компаній. Санкційний список зазвичай нейтральної Швейцарії тепер повністю відповідає списку ЄС.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні