Категорія
Новини
Дата

Швейцарія заморозила активів підсанкційних росіян на $6,2 млрд

Обсяги заморожених у Швейцарії активів підсанкційних росіян досягли 5,75 млрд швейцарських франків або $6,2 млрд, і ця цифра ще може зрости. Такі дані оприлюднив держсекретаріат з економічних питань (Seco), пише ЄП.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Сума в $6,2 млрд включає грошові активи та вартість нерухомості у курортних регіонах країни. Імена конкретних олігархів, чиї активи були заморожені, невідомі. 
  • Активи заморожені, а не конфісковані, тому що юридичних підстав для відчуження цієї власності наразі немає, уточнили в Seco.
  • Seco займається пошуком у швейцарських реєстрах власності підсанкційних росіян.
  • За оцінкою асоціації банкірів Швейцарії, загальний обсяг російських активів на території країни може сягати 200 млрд франків.

Контекст

Раніше Швейцарія відмовлялась заморожувати активи росіян, які потрапили під санкції, аргументуючи, що це порушило б її нейтралітет, але під тиском партнерів уряд змінив думку. Наразі Швейцарія застосувала санкції до 874 фізичних та 62 юридичних осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні