Категорія
Новини
Дата

У Польщі не виявили вини третіх осіб у витоку з нафтопроводу «Дружба»

Оператор польської ділянки нафтопроводу «Дружба» компанія Pern не виявила ознак причетності третіх осіб до витоку з нафтопроводу, йдеться в повідомленні компанії. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Технічні служби Pern видалили більшу частину забруднень у районі пошкодження нафтопроводу і знайшли місце витоку. 
  • «З первинних висновків та характеру деформації трубопроводу випливає, що наразі ознак втручання третіх осіб немає», – заявила компанія.
  • Pern не уточнює, що могло спричинити витік із нафтопроводу.

Контекст

Пізно ввечері у вівторок Pern виявила витік на нафтопроводі «Дружба». Розгерметизація сталася неподалік польського міста Плоцьк. Польська влада вважає, що витік у нафтопроводі, яким російська нафта надходить до Європи, швидше за все, випадковість.

Через нафтове ембарго ЄС проти Росії єдиний маршрут для поставок російської нафти в ЄС, який залишиться з початку 2023 року, – це південна гілка трубопроводу «Дружба», що проходить через Україну. Транзит російської нафти приносить Україні майже $150 млн на рік, а Росія заробляє на цих поставках близько $6 млрд. 

Потужність «Дружби» – 66,5 млн т нафти на рік. Пропускна здатність нафтопроводу через Україну – 16,7 млн т нафти на рік; північної гілки – 49,8 млн т. У 2021 році поставки російської нафти через «Дружбу» становили 35,9 млн т, за даними російської «Транснєфті». Україна 2021 року протранзитувала 12,7 млн т російської нафти, за даними держкомпанії «Укртранснафта», яка управляє українською частиною нафтопроводу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні