Категорія
Новини
Дата

У Румунії запускають авіакомпанію Bees Airlines. Її назва відрізняється від української однією літерою

1 хв читання

Нова авіакомпанія – Bees Airlines – планує розпочати операційну діяльність у Румунії навесні 2024 року, звернуло увагу профільне видання Avianews. Румунська авіакомпанія має схожий сайт та стилістику, як в української, а їхні назви різняться лише однією літерою «s».

Ключові факти

  • Наразі авіакомпанія проходить процес отримання сертифікату експлуатанта та розраховує виконати перший рейс із аеропорту Бухареста (OTP) вже навесні 2024 року, йдеться в повідомленні на сайті перевізника від 16 січня. 
  • Маршрутна мережа Bees Airlines складатиметься з міжнародних нерегулярних рейсів за різними напрямками Європи, Азії та Африка.
  • Авіакомпанія готується до введення в сервіс літака Airbus A320 із реєстрацією YR-BUZ. Він випущений у 2003 році і раніше літав у Великій Британії та Австралії, свідчить авіаційний реєстр airfleets.net.
  • Нова румунська авіакомпанія має майже ідентичний сайт і стилістику, як в української авіакомпанії Bees Airline, а їхні назви різняться лише однією літерою. Forbes направив запит про те, чи пов’язана нова румунська авіакомпанія з українською, гендиректору Bees Airline Євгенію Хайнацькому, а також в офіс румунського перевізника, однак поки не отримав відповіді. 
У Румунії запускають авіакомпанію Bees Airlines. Її назва відрізняється від української однією літерою /Фото 1

Вигляд сайту румунської авіакомпанії Bees Airlines

У Румунії запускають авіакомпанію Bees Airlines. Її назва відрізняється від української однією літерою /Фото 2

Вигляд сайту української авіакомпанії Bees Airline

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Українська авіакомпанія Bees Airline виконала перший рейс у березні 2021 року. Однак після повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022-го повністю призупинила польоти.

За два тижні до війни лізингодавець змусив компанію перегнати усі чотири літаки Boeing 737-800 з України у Францію. 

Після цього в серпні Державна авіаційна служба позбавила Bees Airline сертифіката експлуатанта, без якого перевізник не має права літати.

Авіакомпанія належить Сергію Смирному (10% належать його батьку). Разом із Сергієм Буртиним він володіє агрокомпанією «Континент» (по 30,9% акцій). Буртину належить туроператор Tez Tour Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні