Категорія
Новини
Дата

У Румунії запускають авіакомпанію Bees Airlines. Її назва відрізняється від української однією літерою

Нова авіакомпанія – Bees Airlines – планує розпочати операційну діяльність у Румунії навесні 2024 року, звернуло увагу профільне видання Avianews. Румунська авіакомпанія має схожий сайт та стилістику, як в української, а їхні назви різняться лише однією літерою «s».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Наразі авіакомпанія проходить процес отримання сертифікату експлуатанта та розраховує виконати перший рейс із аеропорту Бухареста (OTP) вже навесні 2024 року, йдеться в повідомленні на сайті перевізника від 16 січня. 
  • Маршрутна мережа Bees Airlines складатиметься з міжнародних нерегулярних рейсів за різними напрямками Європи, Азії та Африка.
  • Авіакомпанія готується до введення в сервіс літака Airbus A320 із реєстрацією YR-BUZ. Він випущений у 2003 році і раніше літав у Великій Британії та Австралії, свідчить авіаційний реєстр airfleets.net.
  • Нова румунська авіакомпанія має майже ідентичний сайт і стилістику, як в української авіакомпанії Bees Airline, а їхні назви різняться лише однією літерою. Forbes направив запит про те, чи пов’язана нова румунська авіакомпанія з українською, гендиректору Bees Airline Євгенію Хайнацькому, а також в офіс румунського перевізника, однак поки не отримав відповіді. 
У Румунії запускають авіакомпанію Bees Airlines. Її назва відрізняється від української однією літерою /Фото 1

Вигляд сайту румунської авіакомпанії Bees Airlines

У Румунії запускають авіакомпанію Bees Airlines. Її назва відрізняється від української однією літерою /Фото 2

Вигляд сайту української авіакомпанії Bees Airline

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Українська авіакомпанія Bees Airline виконала перший рейс у березні 2021 року. Однак після повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022-го повністю призупинила польоти.

За два тижні до війни лізингодавець змусив компанію перегнати усі чотири літаки Boeing 737-800 з України у Францію. 

Після цього в серпні Державна авіаційна служба позбавила Bees Airline сертифіката експлуатанта, без якого перевізник не має права літати.

Авіакомпанія належить Сергію Смирному (10% належать його батьку). Разом із Сергієм Буртиним він володіє агрокомпанією «Континент» (по 30,9% акцій). Буртину належить туроператор Tez Tour Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні