Категорія
Новини
Дата

У низці областей фіксують перебої з інтернетом. Доступ до мережі в Україні впав до 83% від звичайного

1 хв читання

На фоні російських ракетних обістрілів у Харкові, Житомирі та Хмельницькій, Львівській і Полтавській областях зафіксували перебої з інтернетом, свідчать дані моніторингового сервісу NetBlocks. Доступ до світової мережі впав до 83% від звичайного рівня.

Ключові факти

  • У Хмельницькій, Львівській, Полтавській областях та Харкові й Житомирі зафіксували перебої з інтернетом, свідчать дані моніторингового сервісу NetBlocks. У Хмельницькій області доступ упав до третини від нормального рівня. У Львівській області та Житомирі – наполовину.
  • Загальна статистика по Україні, за даними NetBlocks, показує падіння доступу до інтернету до 83% від нормального рівня.
  • Основна причина – відключення електромережі через влучання російських ракет по обʼєктах критичної інфраструктури, йдеться в повідомленні сервісу. Цю версію також оприлюднив депутат від фракції «Слуга народу», заступник комітету ВРУ з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко.
Статистика інтернет-доступу по окремим містам та областям, NetBlocks

Статистика інтернет-доступу по окремим містам та областям

Статистика інтернет-доступу по Україні, NetBlocks

Статистика інтернет-доступу по Україні

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Проблеми зі звʼязком повʼязані з масованим ракетним обстрілом з боку Росії. Повітряна тривога по всій країні триває з 6:47 ранку 10 жовтня. Станом на 11 ранку окупанти випустили по Україні вже 75 ракет, 41 – знешкодила українська ППО, заявив головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні