Категорія
Новини
Дата

У низці областей фіксують перебої з інтернетом. Доступ до мережі в Україні впав до 83% від звичайного

На фоні російських ракетних обістрілів у Харкові, Житомирі та Хмельницькій, Львівській і Полтавській областях зафіксували перебої з інтернетом, свідчать дані моніторингового сервісу NetBlocks. Доступ до світової мережі впав до 83% від звичайного рівня.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У Хмельницькій, Львівській, Полтавській областях та Харкові й Житомирі зафіксували перебої з інтернетом, свідчать дані моніторингового сервісу NetBlocks. У Хмельницькій області доступ упав до третини від нормального рівня. У Львівській області та Житомирі – наполовину.
  • Загальна статистика по Україні, за даними NetBlocks, показує падіння доступу до інтернету до 83% від нормального рівня.
  • Основна причина – відключення електромережі через влучання російських ракет по обʼєктах критичної інфраструктури, йдеться в повідомленні сервісу. Цю версію також оприлюднив депутат від фракції «Слуга народу», заступник комітету ВРУ з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко.
Статистика інтернет-доступу по окремим містам та областям, NetBlocks

Статистика інтернет-доступу по окремим містам та областям

Статистика інтернет-доступу по Україні, NetBlocks

Статистика інтернет-доступу по Україні

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Проблеми зі звʼязком повʼязані з масованим ракетним обстрілом з боку Росії. Повітряна тривога по всій країні триває з 6:47 ранку 10 жовтня. Станом на 11 ранку окупанти випустили по Україні вже 75 ракет, 41 – знешкодила українська ППО, заявив головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні