Категорія
Новини
Дата

Росія випустила вже 83 ракети по Україні, ворожа атака триває

Росія завдає масованих ракетних та авіаційних ударів по території України, застосовує ударні БПЛА. Про це повідомив головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний. За оновленою інформацією Міноборони, вже випущено 83 ракети.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зранку 10 жовтня окупанти випустила вже 75 ракет, 41 – знешкодила українська ППО.
  • «Збройні Сили роблять все можливе, щоб захистити співгромадян. Однак ворожа атака триває. Закликаю всіх знаходитися в укриттях!» – написав Залужний.
  • За оновленою інформацією Міноборони, у понеділок, 10 жовтня, Росія випустила по Україні вже 83 ракети, з них 43 знищено силами української ППО.
  •  «Станом на 11:34, попередньо, 83 ракети, 43 збито. Дані уточнюються», — повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, посилаючись на дані Генштабу.
  • За словами президента Володимира Зеленського, Росія випустила десятки ракет і іранські дрони.
  • «У них дві мішені. Енергообʼєкти – по всій країні. Київщина і Хмельниччина, Львів і Дніпро, Вінниця, Франківщина, Запоріжжя, Сумщина, Харківщина, Житормирщина, Кіровоградщина, південь… Друга мішень – люди», – заявив Зеленський.
  • Президент вважає, що таким чином окупанти «прагнуть паніки й хаосу, хочуть знищити нашу енергосистему»..
  • Зеленський закликав українців сьогодні залишатися в укриттях і дотримуватись правил безпеки.
  • Голова МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що сьогоднішні обстріли – це відповідь президента РФ Володимира Путіна «усім «умиротворювачам» у світі, які хочуть поговорити з ним про мир: Путін – терорист, який розмовляє ракетами».
  • Радник голови ОП Михайло Подоляк написав, що відповіддю на сьогоднішню атаку РФ мають стати: надання Україні системи ППО/ПРО, виключення Росії зі всіх міжнародних трибун, а також спеціальний трибунал і негайні ордери на арешти російської влади.

Новина оновлюється

Контекст

У Шевченківському районі Києва пролунало декілька вибухів, написав у Telegram мер столиці Віталій Кличко. За попередньою інформацією, унаслідок обстрілу загинули вісім осіб та 24 людини були травмовані. Поліцейські Києва документують наслідки обстрілу столиці і повідомляють про пʼятьох загиблих та 12 потерпілих. Правоохоронці забезпечують публічну безпеку та охорону місць події по всій території столиці.

За інформацією «Укрзалізниці», вибуховою хвилею пошкоджено вікна будівлі Центрального вокзалу в Києві, проте він працює, висадка та посадка на поїзди проводиться через західний та східний підземні переходи, які водночас виконують роль укриття.

Унаслідок обстрілу центру Києва пошкоджено будівлю Філармонії, Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, а також будівлю Музею Шевченка, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок ракетних ударів Росії є загиблі та поранені, він закликав українців залишатися в укриттях. Вночі окупанти обстріляли житлову інфраструктуру Запоріжжя, в результаті одна людина загинула, ще п‘ять постраждали. Вранці під обстрілами опинилася вся країна, кількість жертв уточнюється.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні