Категорія
Новини
Дата

У США служби таксі вводять додаткові збори для пасажирів через подорожчання пального

У США служби таксі вводять додаткові збори для пасажирів через подорожчання пального. Тимчасову надбавку слідом за службою таксі Uber вирішив запровадити агрегатор Lyft, пише Еngadget.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

  • Ключові факти
  • Lyft доплачуватиме водіям, аби компенсувати ціну на пальне, яка різко підвищилася після вторгнення Росії в Україну.
  • Компанія не уточнила, скільки пасажирам доведеться додатково доплачувати за поїздку та чи торкнеться нововведення електромобілів.
  • Lyft уважно слідкує за цінами на пальне та впливом їхнього зростання на водіїв компанії, заявив старший менеджер зв’язків із громадскістю Lyft Сі Джей Маклін.
  • Клієнти таксі Uber із 16 березня сплачуватимуть паливний збір у розмірі 45-55 центів. Доставка Uber Eats також коштуватиме на 35-45 центів дорожче. Uber заявляє, що переоцінить комісію через 60 днів. Як і у випадку з Lyft, всі додаткові збори підуть на водіїв та курʼєрів.

Контекст

Uber – американська компанія, що створила однойменний мобільний застосунок для пошуку, виклику та оплати таксі або приватних водіїв. Застосунок доступний у більш ніж 200 великих містах в 67 країнах світу.

Lyft — агрегатор таксі із Сан-Франциско, який дозволяє користувачам знаходити через інтернет-сайт або мобільний додаток водіїв, які співпрацюють із сервісом. За два роки обслуговування Lyft залучив близько $330 млн фінансування. Наприкінці березня 2019 року компанія провела IPO.

Президент США Джо Байден оголосив про ембарго на поставку енергоресурсів із РФ. США відмовляються від російських нафти та газу, щоб не фінансувати «путінську машину війни». Велика Британія також заборонила імпорт російської нафти.

Європейський Союз також готує поетапний план відмови від російських газу, нафти й вугілля до 2027 року. Про це у твіттері написала пані президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні