Категорія
Новини
Дата

У Telegram зʼявиться функція Stories

У Telegram планують запустити нову функцію Stories на початку липня, повідомив засновник месенджера Павло Дуров. За його словами, впровадити Stories просили користувачі протягом багатьох років.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Дуров зазначив, що більше половини всіх запитів функцій, які отримує месенджер, повʼязані зі Stories.
  • «Спочатку ми були проти цього, тому що Stories вже скрізь. Проте Telegram не був би Telegram, якби ми не слухали наших користувачів та не впроваджували інновації у існуючі формати», – написав він.
  • Тож, Stories у месенджері планують запустити вже незабаром.
  • Користувачі зможуть визначити, хто може бачити кожну з Stories, вони будуть поміщені в розділ, що розширюється, у верхній частині списку чатів.я.
  •  Stories, опубліковані будь-яким контактом, можна приховати, перемістивши їх до списку «Приховані» у розділі «Контакти».
  • «На основі успіху відеоповідомлень Telegram, ми додали можливість публікувати фото та відео, зняті одночасно передньою та задньою камерами», – повідомив Дуров.
  • Також буде можливість вибрати термін дії Stories – 6, 12, 24 або 48 годин або постійно відображати історії на сторінці свого профілю з індивідуальними налаштуваннями 
  • Stories знаходяться на останньому етапі тестування та стануть доступними на початку липня. 

Контекст

Війна перевернула з ніг на голову новинне медіаполе: вперше у сучасній історії України телевізор програв іншому медіа. Telegram у 2022 році став основним провайдером новин. 60% українців отримують новини з Telegram-каналів, тоді як з телебачення споживають новини лише 36% співгромадян. Це результати дослідження USAID-Internews щодо споживання медіа, опублікованого наприкінці 2022 року. 

У травні у Telegram на macOS було виявлено баг, який дозволяє зловмисникам використовувати камеру та мікрофон ноутбука, написав інженер Google Ден Рева. Рева зазначає, що виявив вразливість у додатку Telegram для macOS і зміг обійти TCC, надавши несанкціонований доступ до конфіденційних даних користувача та записавши користувача через камеру.

Засновник платформи Павло Дуров повідомив, що жодної вразливості немає.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні