Категорія
Новини
Дата

У Вінниці відновили будівництво заводу, який вироблятиме лижне спорядження. Сума інвестицій – €80 млн

1 хв читання

Австрійська компанія HEAD Group відновила будівництво заводу у Вінниці. На підприємстві будуть виготовляти спорядження для зимових видів спорту – лижі, лижні черевики та кріплення. Про це у Фейсбуці повідомив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

Ключові факти

  • «На території індустріального парку будівельники відновили фундаментні роботи та здійснюють будівництво тимчасового залізобетонного укриття для безпеки під час повітряних тривог. До кінця червня цього року планують закінчити влаштування фундаментів», – пише Очеретний.
  • Відповідно до проєкту, будівля заводу складатиметься із виробничих приміщень, складських приміщень, адміністративно-побутового корпусу, швейного цеху. У самому виробничому корпусі планується цех із виготовлення лиж, цех із виготовлення черевиків, цех із виготовлення кріплень, склади сировини та готової продукції, енергетичні приміщення, санітарно-побутові приміщення.
  • Площа будівель заводу становитиме 43 000 кв. м.
  • У створення виробничих, адміністративних та складських приміщень компанія планує вкласти близько €80 млн.  
  • Це буде один із найбільших заводів компанії у світі та забезпечить понад 1200 робочих місць, зазначає Очеретний.

Контекст

Завод будують в індустріальному парку Вінниці. Загальна площа індустріального парку «Вінтер спорт» становить 25 га. Старт будівництва заводу відбувся в травні 2021 року.

Head International Holding GmbH виробляє спортобладнання для зимових видів спорту, тенісу та підводного плавання з аквалангом. Виробничі потужності компанії розташовані в Австрії, Чехії, Болгарії, Китаї. Компанія є у 85 країнах світу.

Очеретний також повідомив у фейсбуці, що на сьогодні до Вінниці переміщено вісім підприємств із Маріуполя. «Вимушено переміщений бізнес із Маріуполя. Таких підприємств у нас уже вісім: Маріупольська інвестиційна група, Укртрансагро, УТА Логістик, Айріел, Марітайм Логістик, Айтракс, Будівельний Альянс Донбасу, Перша Фумігаційна Компанія», – повідомив заступник

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні