Категорія
Новини
Дата

У застосунку «Резерв+» став доступний електронний військово-обліковий документ

1 хв читання

У вівторок, 18 червня, у застосунку «Резерв+» став доступним електронний військово-обліковий документ із QR-кодом, який має таку ж юридичну силу, як паперовий, повідомляє пресслужба Міноборони.

Раніше відомство анонсувало, що у червні запрацює повна версія застосунку, у якій можна буде отримати електронний відповідник паперового військово–облікового документа і штрих-код. Його можна показати представникам поліції, ТЦК або прикордонної служби у разі вимоги.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Відсьогодні відсканувавши QR-код, уповноважені органи можуть перевіряти чинність документа.

Також у «Резерв+» тепер єфункція «Виправити дані онлайн» для таких випадків:

  • «Я військовослужбовець, але досі на обліку» — для тих військовослужбовців, чий актуальний статус не відображався у реєстрі Оберіг.
  • «Дані не знайдено» – для усіх військовозобовʼязаних, хто отримав таке сповіщення в застосунку «Резерв+».

Громадяни можуть заповнити заявку, яка надійде до реєстру ʼОберігʼ для виправлення даних. Інформацію актуалізують дистанційно.

Контекст

З 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Тому всі військовозобовʼязані чоловіки та жінки віком 18–60 років протягом 60 днів – до 16 липня включно, повинні оновити свої облікові дані.

Міністерство оборони України запустило мобільний застосунок «Резерв+» для військовозобовʼязаних, призовників та резервістів. Через цей застосунок можна оновити свої облікові дані – фактичне місце проживання, номер телефону та e-mail. Він доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market.

Через «Резерв+ вже 1,5 млн громадян оновили дані, через ЦНАП — понад 233 000 оновлень, а через ТЦК та СП — 208 000. 

Серед користувачів застосунку — 210 000 військовозобовʼязаних жінок. Найактивніше оновлюють дані за кордоном у Польщі, Німеччині, Чехії, Канаді та США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд