Категорія
Новини
Дата

У додатку «Резерв+» за 10 днів оновили дані 1,3 млн українців – Міноборони

1 хв читання

У мобільному застосунку «Резерв+» на 30 травня оновили військо-облікові дані 1,3 млн військовозобовʼязаних. Ідеться про громадян, що перебувають як в Україні, так і за її межами, розповіла заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко під час форуму «Гроші для Перемоги» від Forbes Ukraine.

Деталі

  • Попри скептицизм щодо програми «Резерв+», Міноборони вважає її запуск успішним. За 10 днів роботи програми свої військо-облікові дані оновили 1,3 млн осіб, наголосила заступниця міністра.

Пряма мова

«Філософія, якої дотримується і яку намагається реалізувати цифрова команда Міноборони, – цю війну неможливо виграти без прийняття рішень на підставі великих даних. Ми вважаємо, що потрібно наситити наших військових і командування саме великими даними», – сказала Катерина Черногоренко.

Контекст

18 травня Міноборони випустило застосунок «Резерв+», за допомогою якого військовозобов’язані віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – фактичне місце проживання, номер телефону та e-mail. 

У перші дні після запуску застосунок отримав хвилю критики через проблему з авторизацією через BankID та недоступність у закордонних App Store і Play Market. Також у застосунку знайшли сліди коду іншого державного застосунку «Мрія».  

Застосунок «Резерв+» розробляли на донорські кошти, розробка обійшлася у 3,4 млн грн ($86 000), розповіла в інтерв’ю Forbes Ukraine Черногоренко.

29 травня Черногоренко повідомила, що Міноборони розвʼязало проблему, через яку майже 710 000 українців отримали у застосунку «Резерв+» статус «у розшуку». Вона порадила авторизуватись у додатку повторно, аби побачити оновлений статус. Якщо статус «у розшуку» зник, то до ТЦК звертатися не потрібно, наголосила Черногоренко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні