Категорія
Новини
Дата

Розробка застосунку «Резерв+» обійшлася у $86 000 – Міноборони

1 хв читання

Застосунок «Резерв+» розробляли на донорські кошти, розробка обійшлася у 3,4 млн грн ($86 000). Про це в інтерв’ю Forbes Ukraine розповіла заступниця голови Міноборони Катерина Чорногоренко. 

Ключові факти 

  • Розробку фінансували за кошти благодійного фонду. Вартість переданого застосунку – 3 413 448 грн з ПДВ (близько $86 000, – Forbes Ukraine), розказала Черногоренко. 
  • «Застосунок потрібно буде розвивати, тож не виключено, що вартість з нарощуванням функціоналу виросте», додала заступниця міністра.
  • Над застосунком працювало кілька команд. «Багато зробили внутрішні команди Міноборони та інших міністерств, наприклад МВС», – каже Черногоренко. 

Контекст 

18 травня Міноборони випустило застосунок «Резерв+», за допомогою якого військовозобов’язані віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – фактичне місце проживання, номер телефону та e-mail. 

У перші дні після запуску застосунок отримав хвилю критики через проблему з авторизацією через BankID та недоступність у закордонних App Store і Play Market. Також у застосунку знайшли сліди коду іншого державного застосунку «Мрія».  

За три дні у застосунку Міноборони для військовозобов’язаних «Резерв+» зареєструвалося 1 млн людей, свої дані оновили – 700 000, повідомило міністерство 21 травня. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні