Категорія
Новини
Дата

Розробка застосунку «Резерв+» обійшлася у $86 000 – Міноборони

1 хв читання

Застосунок «Резерв+» розробляли на донорські кошти, розробка обійшлася у 3,4 млн грн ($86 000). Про це в інтерв’ю Forbes Ukraine розповіла заступниця голови Міноборони Катерина Чорногоренко. 

Як створити продукт, який полюблять клієнти? Отримайте цінні поради від співвласника monobank™ – Олега Гороховського. Купуйте квиток на Форум підприємців, який відбудеться 27 червня.

Ключові факти 

  • Розробку фінансували за кошти благодійного фонду. Вартість переданого застосунку – 3 413 448 грн з ПДВ (близько $86 000, – Forbes Ukraine), розказала Черногоренко. 
  • «Застосунок потрібно буде розвивати, тож не виключено, що вартість з нарощуванням функціоналу виросте», додала заступниця міністра.
  • Над застосунком працювало кілька команд. «Багато зробили внутрішні команди Міноборони та інших міністерств, наприклад МВС», – каже Черногоренко. 

Контекст 

18 травня Міноборони випустило застосунок «Резерв+», за допомогою якого військовозобов’язані віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – фактичне місце проживання, номер телефону та e-mail. 

У перші дні після запуску застосунок отримав хвилю критики через проблему з авторизацією через BankID та недоступність у закордонних App Store і Play Market. Також у застосунку знайшли сліди коду іншого державного застосунку «Мрія».  

За три дні у застосунку Міноборони для військовозобов’язаних «Резерв+» зареєструвалося 1 млн людей, свої дані оновили – 700 000, повідомило міністерство 21 травня. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні