Категорія
Новини
Дата

Uber планує відновити проєкт Shuttle в Україні та запустити новий сервіс Travel

Американська компанія Uber має намір відновити проєкт Uber Shuttle, від якого відмовилася у 2021 році, повідомив в інтервʼю «Інтерфакс-Україна» керівник міжнародних зв’язків Метью Девлін. Також компанія планує запуск сервісу для подорожей.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами Девліна, Shuttle потрібні на сталих маршрутах, які використовують багато людей, і, як правило, ці маршрути сполучають роботу і дім. 
  • «Єдиною причиною, чому ми зупинили Shuttle, насправді була проблема COVID-19. І я думаю, це те, що ми точно хотіли б тут перезапустити», – заявив він.
  • Представник компанії пояснив, що через COVID-19 і карантинні обмеження багато людей перестали відвідувати офіси, що було справжнім викликом для проєкту. Така ситуація була не тільки в Україні, а й на інших ринках. 
  • Наразі в Україні працює 10 різних сервісів Uber, ще один буде запущено найближчим часом – Uber Travel.
  • «Це сервіс, який збирає дані з вашого LinkedIn, акаунтів щодо переміщень, і пропонує єдине рішення. Для прикладу, якщо ви маєте авіаквиток чи радше, як зараз в Україні, квиток на потяг, бронь готелю, ресторану, він перенесе цю інформацію в Uber і створить єдиний маршрут. І після того ви можете скористатись Uber, щоб поєднати ці точки», – пояснив представник компанії.

Контекст

Через воєнну міграцію потенційних пасажирів таксі в Україні поменшало на 10–20%, проте за останніх чотири-п’ять років українці почали більше користуватися електронними сервісами. Про це в інтервʼю Forbes розповів керівник напряму райд-хейлінгу Bolt в Україні Сергій Павлик.

За оцінкою Bolt, одного з трьох найбільших таксі-сервісів в Україні, від початку повномасштабного російського вторгнення український ринок просів на 10–20%. Падіння пропорційне кількості людей, які виїхали з країни, каже Павлик.

Згідно зі статистикою Bolt, через комендантську годину на платформі проводять менше часу. Середній чек залежно від міста – 80–150 грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні