Категорія
Новини
Дата

Угорщині, Словаччині та Чехії дозволять купувати нафту в РФ до 2024 року – Bloomberg

В Європейському Союзі пропонують переглянути нафтове ембарго проти Росії, пише Bloomberg. Угорщині та Словаччині дозволять купувати російську нафту до кінця 2024 року, а Чехії – до червня 2024 року. Решті країн ЄС доведеться відмовитися від імпорту нафти з РФ до кінця цього року.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • ЄС також пропонує за три місяці запровадити заборону на послуги перевезення російської нафти. Відповідну пропозицію представники країн ЄС обговорять у пʼятницю. 
  • Ембарго набуде чинності не через шість місяців після схвалення, а через девʼять, повідомив Reuters
  • ЄС також допоможе оновити повʼязану інфраструктуру країнам, які найбільше залежать від нафти з Росії.
  • Угорщині потрібно пʼять років для відмови від російської нафти, заявив премʼєр Угорщини Віктор Орбан. Він відкидає пропозиції ЄС щодо заборони на постачання російської нафти до ЄС і порівняв втілення такого плану в життя із застосуванням «ядерної бомби» проти угорської економіки.

Контекст

ЄС має намір запровадити ембарго на російську нафту в шостому пакеті санкцій. Нафтове ембарго потрібно запроваджувати в «акуратний спосіб», щоб дати час ЄС знайти альтернативних постачальників та мінімізувати вплив санкцій на ринки, наголосила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Відмова від нафти й очищених нафтопродуктів із РФ має зайняти шість місяців і завершитися до кінця 2022 року, додала вона.

Усі країни ЄС мають право вето щодо розгляду санкцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні