Категорія
Новини
Дата

Україна і США підписали декларацію про спільне виробництво зброї. Деталі

1 хв читання

Україна і США спільно вироблятимуть зброю та обмінюватимуться технічними даними. 6 грудня відповідну декларацію підписали Пентагон, Міноборони України та Мінстратегпром України. Про це повідомила пресслужба Білого дому й прокоментував міністр оборони Рустем Умєров.

Ключові факти

  • Декларацію підписали в ході американо-української конференції оборонно-промислової бази у Вашингтоні, на якій обговорювалося питання збільшення виробництва зброї для України.
  • Ідеться про ППО, ремонт і технічне обслуговування техніки та виробництво критично важливих боєприпасів. 
  • У документі зазначено, що Пентагон та галузеві партнери надали Україні технічні дані для початку місцевого виробництва гібридних систем ППО в рамках проєкту FrankenSAM.
  • Паралельне виробництво цих систем в Україні та США дозволить пришвидшити їхнє розгортання, зробивши значний внесок у підтримку українських систем ППО, йдеться у повідомленні.
  • Крім того, Держдеп планує відправити радника до Мінстратегпрому для прискорення переходу України до оперативно сумісних військових сил, боротьби з корупцією та залучення іноземних інвестицій.

Цитата

«Українська зброя, техніка та технології мають зайняти нішу росіян на ринку озброєння. Для цього нам потрібна потужна Оборонна коаліція, щоб об’єднати зусилля у боротьбі проти російського терору», – заявив міністр оборони Рустем Умєров.

Контекст

Наприкінці вересня у Києві пройшов Міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1), у якому взяли участь представники 252 компанії з понад 30 країн. Форум обʼєднав виробників танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробників інноваційного програмного забезпечення та українські підприємства оборонно-промислового комплексу.

Президент України Володимир Зеленський оголосив тоді про створення альянсу оборонних індустрій та спецфонду в оборонній сфері. За його словами, спецфонд фінансуватимуть грошима з конфіскованих російських активів і дивідендів від державних оборонних підприємств. За даними МЗС, до альянсу приєдналися 38 оборонних компаній із 19 країн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні