Голова УАФ Андрій Павелко /Українська асоціація футболу
Категорія
Новини
Дата

Україна, Іспанія та Португалія подали спільну заявку на проведення ЧС з футболу у 2030 році

Голова УАФ Андрій Павелко Фото Українська асоціація футболу

Федерація футболу Португалії та Королівська федерація футболу Іспанії залучили Україну до заявки на проведення Чемпіонату Світу-2030, таким чином Україна побореться за право проведення змагань, повідомляє Українська асоціація футболу.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Португалія та Іспанія повідомили УЄФА про своє прагнення подати спільну заявку із Україною, який одразу висловив свою повну підтримку.
  • Умови участі України у заявці будуть обговорені та визначені згодом. Відтепер до Координаційного комітету з підготовки заявки на проведення Чемпіонату Світу-2030 на чолі з Антоніо Ларанхо входитимуть й представники української сторони.
  • Кандидатури Португалії, Іспанії та України відповідатимуть всім критеріям та дедлайнам подачі заявки до ФІФА.
  • «Приклад завзятості та стійкості українського народу надихає, тому ця ініціатива спрямована на здійснення внеску у відновлення країни в період відбудови завдяки силі футболу… Ми віримо, що футбольна сімʼя всього світу підхопить і підтримає цю ініціативу», — йдеться в заяві УАФ.

Контекст

Подання заявок на проведення мундіалю стартує цього року. А вибір буде зроблено на конгресі ФІФА у 2024 році. Поки що виявили бажання організувати чемпіонат світу такі країни: Марокко; Уругвай, Аргентина, Парагвай, Чилі, Іспанія, Португалія; Греція, Єгипет, Саудівська Аравія.

Не виключено, що ФІФА може віддати світову першість Європі, адже ЧС-2022 відбудеться в Катарі, а ЧС-2026 приймуть США, Канада та Мексика.

Раніше видання The Times писало, що Україна планує взяти участь у спільній заявці Іспанії та Португалії на проведення ЧС з футболу 2030 року.

Як зазначає видання, цю ідею вже погодили президент Володимир Зеленський і національні уряди Іспанії та Португалії. У разі схвалення заявки Україна прийматиме одну з груп турніру.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні