Категорія
Новини
Дата

Україна конфіскувала суховантаж під прапором Камеруну за незаконний захід у Крим

1 хв читання

Україна конфіскувала суховантаж USKO MFU під прапором Камеруну, що незаконно заходив у порти тимчасово окупованого Криму, повідомила 9 жовтня пресслужба Державної прикордонної служби. 

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • Затримання відбулося в липні 2024 року в Одеській області, коли підрозділи Морської охорони виявили порушення судноплавства в акваторіях під тимчасовою окупацією.
  • Дніпровський районний суд Києва ухвалив рішення передати судно до Національного агентства з управління активами (АРМА).
  • Капітана судна звинуватили у порушенні порядку вʼїзду на окуповані території із завданням шкоди державним інтересам.
Україна конфіскувала суховантаж під прапором Камеруну за незаконний захід у Крим /Фото 1

Суховантаж USKO MFU. Фото: Держприкордонслужба

Контекст

У листопаді 2023 року суховантаж USKO MFU транспортував 3000 т зерна з Криму турецькій компанії, свідчать дані marinetraffic. У травні–червні 2024-го він повернувся до Севастополя.

У СБУ заявляли, що для маскування злочину капітан періодично вимикав GPS-трекер судна та вносив недостовірні відомості до журналу маршрутів і стоянок. У такий спосіб вивозилися багатотонні партії українського зерна, викраденого із тимчасово окупованих регіонів на Півдні України.

Україна у травні цього року конфіскувала інший корабель – російський риболовецький траулер вартістю понад 1 млрд грн, що перебував на заводі у Миколаєві.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд