Категорія
Новини
Дата

Україна може втратити контроль над важливим обʼєктом ГТС. Існує загроза зупинки транзиту газу

Дії російських окупантів ставлять під загрозу транзит газу через ГВС «Сохранівка» в Луганській області, повідомив Оператор ГТС України. Через цю станцію проходить майже третина транзиту до Європи.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Представники РФ та незаконних збройних формувань на окупованій території втручаються в операційну роботу та технологічні процеси транспортування газу через компресорну станцію (КС) «Новопсков» у Луганській області, заявили в ОГТС.
  • КС «Новопсков» – це важливий обʼєкт для організації транспортування газу споживачам Донецької і Луганської областей. Також через цю станцію проходить майже третина транзиту до Європи з газовимірювальної станції (ГВС) «Сохранівка».
  • ОГТСУ зафіксовано низку дій з боку окупантів, що може спричинити втрату операційного контролю над обладнанням КС. Це призведе до значних ризиків цілісності газотранспортної системи, стабільності режимів транспортування газу в межах транзитного контракту.
  • У разі втрати операційного контролю, ОГТСУ буде змушений зупинити роботу цього об’єкту. Зупинення КС «Новопсков» означає зупинку транзиту через ГВС «Сохранівка», йдеться у повідомленні.
Україна може втратити контроль над важливим обʼєктом ГТС. Існує загроза зупинки транзиту газу /Фото 1

Інфографіка - Оператор ГТС України

Контекст

Номінація на прокачування російського газу до Європи на 8 квітня становить 91,2 млн. куб. м, заявка на 7 квітня була 105,7 млн куб м, свідчать дані ОГТС.

За чинним контрактом на транзит між «Нафтогазом» та «Газпромом», російська сторона протягом 2020-2024 зобовʼязана виплатити Україні понад $7,1 млрд. За даними «Нафтогазу», у 2022 році сума буде не меншою за $1,2 млрд. РФ переказує гроші щомісяця, навіть під час війни

Наприкінці березня Німеччина та Австрія активували план надзвичайної ситуації, аби скерувати обмежені поставки енергоносіїв у разі, якщо РФ припинить постачати газ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні