Категорія
Новини
Дата

Україна націоналізувала завод «Мотордеталь-Конотоп» російського сенатора Калашникова

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінʼюсту про стягнення в дохід України активів, які належать підсанкційному сенатору ради федерації РФ Сергію Калашникову. Йдеться про націоналізацію 100% статутного капіталу ТОВ «Мотордеталь-Конотоп» на території Сумської області, повідомила пресслужба СБУ.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Мотордеталь-Конотоп» – один із найбільших заводів у Європі, який виробляє гільзи циліндрів для автомобільних, тепловозних і корабельних двигунів.
  • Як зазначають в СБУ, до повномасштабного вторгнення РФ продукцію українського заводу Калашников постачав для потреб російського військово-промислового комплексу.
  • Зокрема, унікальні комплектуючі конотопського заводу були необхідні росіянам для виробництва власних військових кораблів.
  • Крім того, як сенатор ради федерації РФ від Костромської області Калашников голосував за ратифікацію «договорів» про визнання так званих Л/ДНР. А після початку повномасштабного вторгнення РФ він підтримав «приєднання» тимчасово окупованих регіонів України до складу Росії, зазначається у повідомленні СБУ.
  • Досудове розслідування у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 4 ст. 110-2 ККУ, триває.

Контекст

Засновником ТОВ «Мотордеталь-Конотоп» є Lepedan Investments Limited (Кіпр), кінцевим бенефіціаром значиться громадянин Грузії Авігдор Ярдені, свідчать дані держреєстру.

«Мотордеталь-Конотоп» виробляє та постачає в понад 30 країн гільзи циліндрів для двигунів внутрішнього згоряння. За даними підприємства, потужності заводу дозволяють виробляти понад 1500 найменувань і 5 млн гільз на рік для будь-якої автомобільної техніки, суден і тепловозів. На підприємстві працюють понад 800 співробітників.

Дохід підприємства за 2022 рік перевищив 334 млн грн, чистий збиток за звітний період становить понад 20 млн грн. Активи компанії на кінець 2022-го оцінювалися у 299 млн грн, зобовʼязання – 212 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні