Категорія
Новини
Дата

Україна назвала неприйнятним російський варіант «гуманітарних коридорів» і запропонувала свій

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук назвала неприйнятними варіанти так званих «гуманітарних коридорів», запропонованих РФ. Українці не поїдуть до Росії та Білорусі, заявила вона на брифінгу.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Україна отримала від РФ інформацію про відкриття «гуманітарних коридорів» з України в Білорусь та РФ, сказала Верещук. 
  • Це неприйнятний варіант, наголосила міністерка. «Не поїдуть наші люди з Іванкова, Димера, Вишгорода, з-під Києва, щоб потім літаками полетіти у РФ», – заявила вона.
  • Україна направила РФ своє бачення, як мають виглядати «гуманітарні коридори», і готова відкрити такі коридори з 10:00 сьогоднішнього дня.
  • Україна просить про встановлення режиму тиші та відкриття «гуманітарних коридорів» з 10:00 7 березня для евакуації людей, у тому числі громадян іноземних держав – понад 2000 студентів. 
  • Із міст Ірпінь, Буча, Бородянка, Іванків – до Києва з наступним відправленням залізницею до Львова, Ужгорода, Івано-Франківська. 
  • Із Маріуполя, Волновахи та прилягаючих населених пунктів – до Запоріжжя та Покровська. 
  • Із міста Суми – до Полтави, із Харкова – залізницею до міст Львів, Ужгород, Івано-Франківськ.
  • Україна також підготувала доставку «гуманітарної допомоги» у міста Мелітополь, Херсон, Суми, Маріуполь, Волноваха, що також потребує відкриття гуманітарних коридорів.
  • Україна просить РФ підтвердити відкриття вищезгаданих «гуманітарних коридорів» і забезпечити обовʼязкове дотримання режиму припинення вогню.

Контекст

Міноборони Росії заявило, що відкриває «гуманітарні коридори» з України в Білорусь та РФ, а також оголошує режим тиші з 10:00 (з 9:00 за Києвом) 7 березня. Вони запланували вихід цивільних осіб, у тому числі на територію Білорусі (з Києва) та Росії (з Маріуполя – до Ростова-на-Дону, з Харкова та Сум – до Білгорода).

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні