Категорія
Новини
Дата

Україна назвала неприйнятним російський варіант «гуманітарних коридорів» і запропонувала свій

1 хв читання

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук назвала неприйнятними варіанти так званих «гуманітарних коридорів», запропонованих РФ. Українці не поїдуть до Росії та Білорусі, заявила вона на брифінгу.

Ключові факти

  • Україна отримала від РФ інформацію про відкриття «гуманітарних коридорів» з України в Білорусь та РФ, сказала Верещук. 
  • Це неприйнятний варіант, наголосила міністерка. «Не поїдуть наші люди з Іванкова, Димера, Вишгорода, з-під Києва, щоб потім літаками полетіти у РФ», – заявила вона.
  • Україна направила РФ своє бачення, як мають виглядати «гуманітарні коридори», і готова відкрити такі коридори з 10:00 сьогоднішнього дня.
  • Україна просить про встановлення режиму тиші та відкриття «гуманітарних коридорів» з 10:00 7 березня для евакуації людей, у тому числі громадян іноземних держав – понад 2000 студентів. 
  • Із міст Ірпінь, Буча, Бородянка, Іванків – до Києва з наступним відправленням залізницею до Львова, Ужгорода, Івано-Франківська. 
  • Із Маріуполя, Волновахи та прилягаючих населених пунктів – до Запоріжжя та Покровська. 
  • Із міста Суми – до Полтави, із Харкова – залізницею до міст Львів, Ужгород, Івано-Франківськ.
  • Україна також підготувала доставку «гуманітарної допомоги» у міста Мелітополь, Херсон, Суми, Маріуполь, Волноваха, що також потребує відкриття гуманітарних коридорів.
  • Україна просить РФ підтвердити відкриття вищезгаданих «гуманітарних коридорів» і забезпечити обовʼязкове дотримання режиму припинення вогню.

Контекст

Міноборони Росії заявило, що відкриває «гуманітарні коридори» з України в Білорусь та РФ, а також оголошує режим тиші з 10:00 (з 9:00 за Києвом) 7 березня. Вони запланували вихід цивільних осіб, у тому числі на територію Білорусі (з Києва) та Росії (з Маріуполя – до Ростова-на-Дону, з Харкова та Сум – до Білгорода).

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні