Категорія
Новини
Дата

Україна планує залучити від Франції €200 млн грантових коштів на відновлення критичної інфраструктури

Кабінет Міністрів схвалив залучення від Франції €200 млн грантових коштів на реконструкцію та відновлення критичної інфраструктури. Рішення ухвалено на засідання уряду 13 лютого, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграм-каналі. 

Ключові факти

  • Кабмін схвалив проєкт грантової угоди між урядами України та Франції щодо сприяння відновленню та підтримці критичної інфраструктури й пріоритетних секторів економіки України.
  • Угода передбачає залучення грантових коштів уряду Франції в сумі €200 млн на реконструкцію та відновлення критично важливої інфраструктури в таких секторах, як: охорона здоровʼя, інфраструктура, енергетика, сільське господарство, водопостачання та водовідведення, перероблення відходів, розмінування та цифрові технології.

Контекст

Сума прямих збитків, нанесених інфраструктурі України під час війни, станом на січень сягнула $154,9 млрд. За оцінкою експертів проєкту KSE «Росія заплатить», сума враховує також збитки, завдані Україні через підрив Каховської ГЕС 6 червня 2023 року. Загалом збитки української енергетики оцінюються у $9 млрд, ЖКГ – $4,5 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні