Категорія
Новини
Дата

Україна поки не інтегруватиме криптоплатежі у «Дії» з біржею Binance

1 хв читання

Після бойкоту української криптоспільноти інтеграція призупинена. Першим про це повідомило профільне видання CoinDesk із посиланням на джерела в уряді. Цю ж інформацію Forbes підтвердив заступник голови Мінцифри Олександр Борняков та один із ініціаторів бойкоту – засновник криптобіржі Kuna Михайло Чобанян

Ключові факти

  • Україна поставила на паузу впровадження крипто-платежів за допомогою сервісів Binance в державний додаток «Дія». Інтеграція призупинена, щоб спочатку «прояснити кілька моментів», повідомляє CoinDesk, посилаючись на одного з міністрів українського уряду.
  • «Питання впровадження іноземних платіжних сервісів, зокрема, Binance Pay, в систему державних сервісів Дія на даний момент не стоїть», – повідомив Forbes Борняков.
  • Цьому рішенню передував бойкот найбільшої криптобіржі світу українською крипто-спільнотою. Кілька гравців, зокрема, Kuna, WhiteBIT, Trustee Plus, заблокували торгівлю токеном Binance BNB.

Контекст

9 листопада з’явилася новина про те, що Мінцифра разом із біржею Binance може запустити оплату держпослуг криптою в додатку «Дія». «В межах цифровізації країни також працюємо разом над формуванням концепції інтеграції блокчейну в державний сектор», – цитує профільне видання ForkLog UA генерального менеджера Binance в Україні Кирила Хом’якова.

Це обурило українську крипто-спільноту. Основні претензії до Binance – її співпраця з Росією та Іраном, що постачає зброю агресору.

Дотепер Мінцифра не виходила із офіційною комунікацією щодо Binance та платежів у «Дії». Однак питання, вочевидь, не закрите назавжди, а лише призупинене.

«Взаємодіяти з державними сервісами України зможуть тільки ті постачальники послуг, які відповідатимуть спеціально встановленим критеріям та вимогам», – прокоментував Борняков. Вимоги наразі розробляються. Коли вони будуть готові, надати пропозиції щодо інтеграції зможуть усі охочі. Ситуацію, за словами Борнякова, дещо ускладнює відсутність в Україні правового поля для обігу віртуальних активів.

Матеріали по темі

 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні