Категорія
Новини
Дата

Україна поки не інтегруватиме криптоплатежі у «Дії» з біржею Binance

Після бойкоту української криптоспільноти інтеграція призупинена. Першим про це повідомило профільне видання CoinDesk із посиланням на джерела в уряді. Цю ж інформацію Forbes підтвердив заступник голови Мінцифри Олександр Борняков та один із ініціаторів бойкоту – засновник криптобіржі Kuna Михайло Чобанян

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Україна поставила на паузу впровадження крипто-платежів за допомогою сервісів Binance в державний додаток «Дія». Інтеграція призупинена, щоб спочатку «прояснити кілька моментів», повідомляє CoinDesk, посилаючись на одного з міністрів українського уряду.
  • «Питання впровадження іноземних платіжних сервісів, зокрема, Binance Pay, в систему державних сервісів Дія на даний момент не стоїть», – повідомив Forbes Борняков.
  • Цьому рішенню передував бойкот найбільшої криптобіржі світу українською крипто-спільнотою. Кілька гравців, зокрема, Kuna, WhiteBIT, Trustee Plus, заблокували торгівлю токеном Binance BNB.

Контекст

9 листопада з’явилася новина про те, що Мінцифра разом із біржею Binance може запустити оплату держпослуг криптою в додатку «Дія». «В межах цифровізації країни також працюємо разом над формуванням концепції інтеграції блокчейну в державний сектор», – цитує профільне видання ForkLog UA генерального менеджера Binance в Україні Кирила Хом’якова.

Це обурило українську крипто-спільноту. Основні претензії до Binance – її співпраця з Росією та Іраном, що постачає зброю агресору.

Дотепер Мінцифра не виходила із офіційною комунікацією щодо Binance та платежів у «Дії». Однак питання, вочевидь, не закрите назавжди, а лише призупинене.

«Взаємодіяти з державними сервісами України зможуть тільки ті постачальники послуг, які відповідатимуть спеціально встановленим критеріям та вимогам», – прокоментував Борняков. Вимоги наразі розробляються. Коли вони будуть готові, надати пропозиції щодо інтеграції зможуть усі охочі. Ситуацію, за словами Борнякова, дещо ускладнює відсутність в Україні правового поля для обігу віртуальних активів.

Матеріали по темі

 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні