Категорія
Новини
Дата

Україна увійшла в десятку найбільш політично впливових країн – рейтинг U.S. News Best Countries

Україна потрапила до десятки найбільш політично впливових країн разом зі США, Великою Британією, Францією та Німеччиною, йдеться у результатах рейтингу U.S. News Best Countries. Про це повідомляє громадська організація Brand Ukraine, яка об’єднала однодумців та експертів у сфері стратегічних комунікацій зокрема.

Ключові факти:

  • Загалом Україна посіла 68-ме місце з 87 у рейтингу найкращих країн світу, опустившись на шість сходинок, як порівняти з минулим роком. Найнижчі оцінки Україна отримала за багатьма параметрами, що повʼязані з активними бойовими діями на її території.
  • Як і торік, Україна, посіла 14-те місце в категорії «Сила», що вимірює політичну, економічну та військову значущість країн у сучасній системі міжнародних відносин, випередивши Туреччину, Італію та Австралію.
  • Водночас за критеріями військової потужності та політичного впливу країна піднялася на 6-ту та 10-ту сходинки відповідно, випередивши Іран і Туреччину.
  • Порівняно з 2022 роком Україну почали вище оцінювати за критеріями культурної престижності (38-ме місце), суспільної динамічності (38-ме місце) та турботи про права тварин (37-ме місце).
  • Натомість Україна отримала 0 балів за критеріями «Щастя», «Якість життя», «Безпека», «Політична стабільність», «Економічна стабільність», «Місце, де я б хотів жити». У категоріях «Відкритість до ведення бізнесу», «Культурна спадщина» та «Потенційне лідерство» Україна залишилась в останній десятці.  

Контекст

Для формування рейтингу U.S. News Best Countries, опублікованого виданням U.S. News, опитано 17 000 людей з усього світу. Їх попросили оцінити привабливість різних країн за 72 критеріями, які потім виокремили у 10 великих тематичних категорій. Серед них – «Пригодницький дух», «Спритність», «Культурний вплив», «Підприємництво», «Культурна спадщина», «Рушійна сила», «Відкритість до бізнесу», «Сила», «Якість життя» та «Соціальна значущість».

За мету творці рейтингу ставили продемонструвати, як у світі сприймають різні країни у сферах від туризму до торгівлі. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні