Барселона (Іспанія) /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Барселону визнали найкращим містом для поєднання дистанційної роботи та відпочинку

Барселона (Іспанія) Фото Getty Images

Найкращим містом для віддаленої роботи та поєднання відпочинку з роботою (workcation) є Барселона, йдеться у дослідженні консалтингової компанії International Workplace Group (IWG). У «трійці» рейтингу – Торонто та Пекін, пише CNBC.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • IWG рейтингував 26 міст світу, які оцінювалися за шкалою від 1 до 10 у восьми категоріях: клімат, культура, умови розміщення, транспорт, їжа та напої, «рівень щастя», швидкість інтернету, доступність гнучких робочих місць.
  • Барселона, зокрема, отримала високі бали за наявність швидкісного інтернету та порівняно недорогого житла. Середня вартість оренди квартири у місті становить $1158 на місяць, тоді як у Нью-Йорку показник сягає $3632 на місяць. А чашка кави у столиці Каталонії коштує $2,7 замість $4,9 у Лос-Анджелесі або $4,6 у Пекіні.
  • «Ми відібрали головні фактори, які необхідні для оптимальної роботи, включаючи основні вимоги до проживання в конкретному місці», – зазначив керуючий сінгапурським відділенням IWG Даррен Роджерс.
  • За його словами, є також чинники, які впливають на продуктивність роботи, наприклад, швидкість широкосмугового інтернету та доступність гнучких робочих місць. 
  • «Тому Барселона, яка давно відома своїм бурхливим культурним життям та майже цілорічною сонячною погодою, стала ідеальним місцем для поєднання роботи та відпочинку», – додав він.

10 найкращих міст для роботи за версією IWG

  1. Барселона
  2. Торонто
  3. Пекін
  4. Мілан
  5. Нью-Йорк
  6. Ріо-де-Жанейро
  7. Амстердам
  8. Париж
  9. Джакарта
  10. Лісабон
  • IWG також провела опитування серед понад 1000 працівників, і 57% із них відповіли, що брали опцію робочої відпустки в останній рік, тобто поверталися до віддаленої роботи, перебуваючи при цьому за кордоном.

Контекст

Коли почалася пандемія коронавірусу, гендиректори були вражені тим, наскільки продуктивними були їхні підлеглі, працюючи з дому. Три роки по тому керівники вже іншої думки, заявляючи, що продуктивність на дистанційці падає. Показовий приклад гендиректора Meta Марка Цукерберга.

Цукерберг у 2020-му: дистанційна робота «дає більше простору для тривалих роздумів» і робить «мене щасливішим і більш продуктивним на роботі».

Цукерберг у 2023 році: інженери в офісах «виконують більше роботи», згідно з внутрішнім аналізом продуктивності.

То де ж правда? Можна знайти дослідження, які вказують і на те, і на інше. Нещодавня праця стенфордського економіста Ніколаса Блума, в якій він робить огляд наявних досліджень із цієї теми, наробила галасу. Науковець згадав працю, яка показує, що дистанційні працівники в середньому демонструють зниження продуктивності на 10%. А от у випадку з гібридним графіком продуктивність залишалася майже незмінною або трохи зростала. Більше про це читайте в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні