Барселона (Іспанія) /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Барселону визнали найкращим містом для поєднання дистанційної роботи та відпочинку

1 хв читання

Барселона (Іспанія) Фото Getty Images

Найкращим містом для віддаленої роботи та поєднання відпочинку з роботою (workcation) є Барселона, йдеться у дослідженні консалтингової компанії International Workplace Group (IWG). У «трійці» рейтингу – Торонто та Пекін, пише CNBC.

Ключові факти

  • IWG рейтингував 26 міст світу, які оцінювалися за шкалою від 1 до 10 у восьми категоріях: клімат, культура, умови розміщення, транспорт, їжа та напої, «рівень щастя», швидкість інтернету, доступність гнучких робочих місць.
  • Барселона, зокрема, отримала високі бали за наявність швидкісного інтернету та порівняно недорогого житла. Середня вартість оренди квартири у місті становить $1158 на місяць, тоді як у Нью-Йорку показник сягає $3632 на місяць. А чашка кави у столиці Каталонії коштує $2,7 замість $4,9 у Лос-Анджелесі або $4,6 у Пекіні.
  • «Ми відібрали головні фактори, які необхідні для оптимальної роботи, включаючи основні вимоги до проживання в конкретному місці», – зазначив керуючий сінгапурським відділенням IWG Даррен Роджерс.
  • За його словами, є також чинники, які впливають на продуктивність роботи, наприклад, швидкість широкосмугового інтернету та доступність гнучких робочих місць. 
  • «Тому Барселона, яка давно відома своїм бурхливим культурним життям та майже цілорічною сонячною погодою, стала ідеальним місцем для поєднання роботи та відпочинку», – додав він.

10 найкращих міст для роботи за версією IWG

  1. Барселона
  2. Торонто
  3. Пекін
  4. Мілан
  5. Нью-Йорк
  6. Ріо-де-Жанейро
  7. Амстердам
  8. Париж
  9. Джакарта
  10. Лісабон
  • IWG також провела опитування серед понад 1000 працівників, і 57% із них відповіли, що брали опцію робочої відпустки в останній рік, тобто поверталися до віддаленої роботи, перебуваючи при цьому за кордоном.

Контекст

Коли почалася пандемія коронавірусу, гендиректори були вражені тим, наскільки продуктивними були їхні підлеглі, працюючи з дому. Три роки по тому керівники вже іншої думки, заявляючи, що продуктивність на дистанційці падає. Показовий приклад гендиректора Meta Марка Цукерберга.

Цукерберг у 2020-му: дистанційна робота «дає більше простору для тривалих роздумів» і робить «мене щасливішим і більш продуктивним на роботі».

Цукерберг у 2023 році: інженери в офісах «виконують більше роботи», згідно з внутрішнім аналізом продуктивності.

То де ж правда? Можна знайти дослідження, які вказують і на те, і на інше. Нещодавня праця стенфордського економіста Ніколаса Блума, в якій він робить огляд наявних досліджень із цієї теми, наробила галасу. Науковець згадав працю, яка показує, що дистанційні працівники в середньому демонструють зниження продуктивності на 10%. А от у випадку з гібридним графіком продуктивність залишалася майже незмінною або трохи зростала. Більше про це читайте в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні