Категорія
Новини
Дата

Україна зіткнулася з потужною хвилею гібридної війни. СБУ заявляє про системне нагнітання паніки

1 хв читання

Україна зіткнулася з потужною хвилею гібридної війни у вигляді нагнітання паніки, поширення фейків та викривлення стану речей. Про це повідомляє Служба безпеки України у заяві в понеділок.

Ключові факти

  • Український інформаційний простір зазнає безпрецедентного впливу. Мотивом системного нагнітання паніки є підрив віри в здатність країни захистити своїх громадян, тривога в українському суспільстві, повідомляє спецслужба.
  • СБУ фіксує прояви гібридної війни в соцмережах та деяких ЗМІ, в поширенні деякими політиками наративів країни-агресора.
  • Служба безпеки аналізує різні сценарії розвитку подій та має план дій на кожен із них.
  • Протидія негативним проявам відображається у рішеннях РНБО, кількості нейтралізованих кібератак, ліквідації численних ботоферм, викритті агентурних мереж іноземних спецслужб та недопущенні диверсій і терактів.

Цитата

«Ми всі маємо мислити критично і перевіряти будь-яку інформацію; керуватись даними офіційних джерел, а не анонімних; навчитися відрізняти правду від фейків», — закликає СБУ.

Контекст

10 лютого президент США Джо Байден закликав американців, які перебувають в Україні, негайно залишити країну через загрозу війни з РФ, після чого аналогічні заяви зробили Австралія, Великобританія, Норвегія, Канада, Латвія, Естонія, Нідерланди, Чорногорія, Японія та Південна Корея. Росія може розпочати вторгнення в Україну «у будь-який момент», заявила в пʼятницю влада США на основі даних розвідки. Неофіційною датою називають 16 лютого.

14 лютого канцлер Німеччини Олаф Шольц розпочинає візит до Києва, де зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, після чого 15 лютого у Москві проведе переговори з президентом РФ Володимиром Путіним.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні