Категорія
Новини
Дата

Україна зіткнулася з потужною хвилею гібридної війни. СБУ заявляє про системне нагнітання паніки

Україна зіткнулася з потужною хвилею гібридної війни у вигляді нагнітання паніки, поширення фейків та викривлення стану речей. Про це повідомляє Служба безпеки України у заяві в понеділок.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Український інформаційний простір зазнає безпрецедентного впливу. Мотивом системного нагнітання паніки є підрив віри в здатність країни захистити своїх громадян, тривога в українському суспільстві, повідомляє спецслужба.
  • СБУ фіксує прояви гібридної війни в соцмережах та деяких ЗМІ, в поширенні деякими політиками наративів країни-агресора.
  • Служба безпеки аналізує різні сценарії розвитку подій та має план дій на кожен із них.
  • Протидія негативним проявам відображається у рішеннях РНБО, кількості нейтралізованих кібератак, ліквідації численних ботоферм, викритті агентурних мереж іноземних спецслужб та недопущенні диверсій і терактів.

Цитата

«Ми всі маємо мислити критично і перевіряти будь-яку інформацію; керуватись даними офіційних джерел, а не анонімних; навчитися відрізняти правду від фейків», — закликає СБУ.

Контекст

10 лютого президент США Джо Байден закликав американців, які перебувають в Україні, негайно залишити країну через загрозу війни з РФ, після чого аналогічні заяви зробили Австралія, Великобританія, Норвегія, Канада, Латвія, Естонія, Нідерланди, Чорногорія, Японія та Південна Корея. Росія може розпочати вторгнення в Україну «у будь-який момент», заявила в пʼятницю влада США на основі даних розвідки. Неофіційною датою називають 16 лютого.

14 лютого канцлер Німеччини Олаф Шольц розпочинає візит до Києва, де зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, після чого 15 лютого у Москві проведе переговори з президентом РФ Володимиром Путіним.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні