Категорія
Новини
Дата

Українська ГТС готова працювати без транзиту російського газу – результати стрес-тесту

Українська газова інфраструктура готова працювати без транзиту російського газу. Таку незалежну технічну оцінку надано міжнародною експертною групою. Відповідний звіт опубліковано на вебсайті USAID Проєкт енергетичної безпеки, йдеться у повідомленні пресслужби Міненерго.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Експертна оцінка базується на даних, отриманих після проведення моделювання роботи ГТС та ПСГ за потенційними сценаріями у разі атак ворога на газову інфраструктуру, інших надзвичайних ситуацій та зупинки транзиту російського газу, зазначається у пресрелізі.
  • В Міненерго заявили, що перевірка технічних умов експлуатації під час стрес-тесту підтвердила надійність транспортування та зберігання газу навіть в умовах військового ризику та пошкодження основних активів.
  • Усі сценарії моделюють вихід з ладу різних комбінацій критично важливих об’єктів операторів. Аналіз також враховує дані про атаки на об’єкти у 2022/2023 роках, структуру, характеристики пошкоджень у різних регіонах України, йдеться у пресрелізі.
  • За висновками незалежних експертів SRG, сценарії змодельованих стрес-тестів точні та підтверджують технічну стійкість ПСГ України.

Контекст 

Моделювання роботи газової інфраструктури здійснювала робоча група у складі та за сприяння USAID Проєкту енергетичної безпеки, секретаріату Енергетичного співтовариства, генерального директорату Joint Research Centre Європейської комісії, Simone Research Group, НАК «Нафтогаз України» та відповідно «Укртрансгазу» та Оператора ГТС.

За даними Міненерго, на серпень у підземні сховища газу закачано понад 12,3 млрд кубометрів газу. Видобуток і закачування газу в українські підземні сховища відбуваються згідно з напрацьованим графіком, крім того, Україна нарощує темпи видобутку, заявляли в міністерстві. Україна має на меті накопичити 14 млрд кубометрів газу до початку опалювального сезону 2023/2024 років.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні