Категорія
Новини
Дата

Українська компанія Grammarly дозволила співробітникам працювати віддалено назавжди. Проте в гібридному форматі

IT-компанія Grammarly, яку заснували українці, перевела співробітників на дистанційну роботу назавжди. Однак офіс треба буде відвідувати щокварталу.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Grammarly перейшла на віддалений формат роботи в березні 2020 року. Спочатку в компанії планували повернути співробітників до офісів, як тільки це стане безпечно. Однак через деякий час вирішили залишити віддалений формат роботи назавжди.
  • При цьому віддалена робота матиме гібридний формат. Він передбачає, що члени команди періодично зустрічатимуться з колегами для колаборації. Наприклад, для стратегічного планування або запуску проєктів.
  • З наступного року зустрічі проходитимуть щоквартально в одному з хабів Grammarly в Києві, Сан-Франциско, Нью-Йорку чи Ванкувері.
  • Крім цього, співробітники зможуть регулярно чи періодично працювати з офісу, якщо захочуть. Обовʼязково відвідувати хаби треба буде лише під час щоквартальних зустрічей з командою.
  • Гібридна модель також передбачає, що, працюючи віддалено, всі члени однієї команди перебуватимуть у трьох суміжних часових зонах з одним хабом. Так у них буде принаймні шысть годин перетинання під час робочого дня для швидкої комунікації та зручної організації онлайн-зустрічей.

Довідка

Grammarly – це онлайн-сервіс на базі штучного інтелекту для допомоги в написанні текстів англійською мовою. Його заснували у 2009 році українці Олексій Шевченко і Максим Литвинов. За даними Crunchbase, Grammarly зібрала $200 млн фінансування в ході двох раундів. У 2017 році Grammarly отримала $110 млн, а в 2019-му залучила ще $90 млн і стала єдинорогом. Загалом гроші залучили від шістьох інвесторів. Зокрема, General Catalyst і Institutional Venture Partners. Загальна оцінка Grammarly перевищує $1 млрд. Компанія має понад 500 співробітників. Головний офіс знаходиться у Сан-Франциско (США).

Контекст

Усе більше компаній після закінчення пандемії заявляють про зміну підходу до режиму роботи. Так, Amazon зобов’яже співробітників працювати в офісі три дні на тиждень, залишаючи можливість працювати дистанційно до двох днів на тиждень. Facebook вирішив дозволити усім штатним співробітникам працювати з дому, якщо їхню роботу можна буде виконувати віддалено. Також компанія дозволить працювати з-за кордону. Apple просила співробітників повертатися до офісу з вересня, але більшості з них дозволить працювати два дні на тиждень віддалено. Google передбачає, що з вересня лише 20% перебуватимуть в офісах п’ять днів на тиждень.

Назавжди працювати вдома дозволили Dropbox, Twitter і Coinbase. А також українська ІТ-компанія EVO, яка створила такі проєкти, як Prom.ua, Bigl.ua, Kabanchik.ua.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні