Категорія
Новини
Дата

Apple просить співробітників повертатися до офісу з вересня. Більшості дозволять працювати два дні на тиждень віддалено

Компанія Apple попросила співробітників повернутися до офісу з вересня. Про це повідомив гендиректор компанії Тім Кук в електронному листі, пише The Verge.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Більшості співробітників запропоновано приходити в офіс по понеділках, вівторках і четвергах, з можливістю віддаленої роботи по середах і пʼятницях.
  • Команди, які не можуть працювати дистанційно, будуть знаходитися в офісі чотири-пʼять днів на тиждень.
  • Співробітники також мають можливість працювати віддалено до двох тижнів на рік, «аби бути ближче до сімʼї і рідних, змінити обстановку або з іншої причини».
  • Схвалювати запити на дистанційку мають менеджери.
  • У листі Кук також закликав усіх співробітників пройти вакцинацію.

Головна цитата

«Незважаючи на все, що нам вдалося досягти за час пандемії, все одно торік чогось суттєвого не вистачало – одне одного. Зрозуміло, відеозвʼязок скоротив відстань між нами, але є речі, які він просто не може замінити», – заявив Кук.

Контекст

З початком пандемії COVID-19 співробітники працювали віддалено. Однак компанія, як відомо, не заохочувала роботу з дому до 2020 року. У наприкінці року Тім Кук сказав співробітникам, що їх можуть попросити повернутися до офісу вже в червні. Водночас ставлення Apple щодо віддаленої роботи стає більш гнучким. Хоча, як і раніше, консервативне в порівнянні з таким у інших технологічних гігантів.

Зокрема, гендиректор Facebook Марк Цукерберг сказав, що за віддаленою роботою майбутнє, і співробітники компанії можуть назавжди залишитися працювати з дому, якщо отримають схвалення свого керівника. Назавжди працювати вдома дозволили і Dropbox, Twitter і Coinbase. А також українська ІТ-компанія EVO, яка створила такі проєкти, як Prom.ua, Bigl.ua, Kabanchik.ua.

Однак багато компаній притримуються гібридного підходу. Торік Microsoft заявила, що її співробітники зможуть працювати з дому менше 50% часу від робочого тижня або з дозволу менеджера повністю перейти на дистанційку. Google передбачає, що з вересня 60% співробітників перебуватимуть в офісі протягом декількох днів на тиждень. При цьому 20% працюватимуть із дому і лише 20% перебуватимуть в офісах п’ять днів на тиждень.

 

Матеріали по темі

 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні