Категорія
Новини
Дата

Apple просить співробітників повертатися до офісу з вересня. Більшості дозволять працювати два дні на тиждень віддалено

1 хв читання

Компанія Apple попросила співробітників повернутися до офісу з вересня. Про це повідомив гендиректор компанії Тім Кук в електронному листі, пише The Verge.

Ключові факти

  • Більшості співробітників запропоновано приходити в офіс по понеділках, вівторках і четвергах, з можливістю віддаленої роботи по середах і пʼятницях.
  • Команди, які не можуть працювати дистанційно, будуть знаходитися в офісі чотири-пʼять днів на тиждень.
  • Співробітники також мають можливість працювати віддалено до двох тижнів на рік, «аби бути ближче до сімʼї і рідних, змінити обстановку або з іншої причини».
  • Схвалювати запити на дистанційку мають менеджери.
  • У листі Кук також закликав усіх співробітників пройти вакцинацію.

Головна цитата

«Незважаючи на все, що нам вдалося досягти за час пандемії, все одно торік чогось суттєвого не вистачало – одне одного. Зрозуміло, відеозвʼязок скоротив відстань між нами, але є речі, які він просто не може замінити», – заявив Кук.

Контекст

З початком пандемії COVID-19 співробітники працювали віддалено. Однак компанія, як відомо, не заохочувала роботу з дому до 2020 року. У наприкінці року Тім Кук сказав співробітникам, що їх можуть попросити повернутися до офісу вже в червні. Водночас ставлення Apple щодо віддаленої роботи стає більш гнучким. Хоча, як і раніше, консервативне в порівнянні з таким у інших технологічних гігантів.

Зокрема, гендиректор Facebook Марк Цукерберг сказав, що за віддаленою роботою майбутнє, і співробітники компанії можуть назавжди залишитися працювати з дому, якщо отримають схвалення свого керівника. Назавжди працювати вдома дозволили і Dropbox, Twitter і Coinbase. А також українська ІТ-компанія EVO, яка створила такі проєкти, як Prom.ua, Bigl.ua, Kabanchik.ua.

Однак багато компаній притримуються гібридного підходу. Торік Microsoft заявила, що її співробітники зможуть працювати з дому менше 50% часу від робочого тижня або з дозволу менеджера повністю перейти на дистанційку. Google передбачає, що з вересня 60% співробітників перебуватимуть в офісі протягом декількох днів на тиждень. При цьому 20% працюватимуть із дому і лише 20% перебуватимуть в офісах п’ять днів на тиждень.

 

Матеріали по темі

 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні