Категорія
Новини
Дата

Українська MacPaw створила застосунок SpyBuster. Він показує, чи можуть ваші дані опинитись у РФ чи Білорусі

R&D-підрозділ української компанії MacPaw випустив застосунок SpyBuster для Mac. Програма допомагає захистити персональні дані від кіберзагроз з боку Росії та Білорусі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Завантажити SpyBuster можна на сайті R&D-підрозділу MacPaw.
  • Після встановлення SpyBuster проводить статистичний та динамічний аналіз комп’ютера. У першому випадку він виявляє застосунки, що походять з Росії чи Білорусі. Їх можна видалити або заблокувати передачу даних.
  • Динамічний аналіз показує поведінку програм та вебсайтів у режимі реального часу. Якщо вони будуть надсилати дані на небезпечні сервери, їх можна заблокувати. Для цього MacPaw використали технологію мережевої фільтрації, вбудовану в операційну систему macOS.
Українська MacPaw створила застосунок SpyBuster. Він показує, чи можуть ваші дані опинитись у РФ чи Білорусі /Фото 1

Контекст

В Росії із 2016 року діє законодавство, за яким оператори зв’язку зберігають усі дані на серверах протягом 6 місяців, а метадані (наприклад, адресат) зберігаються протягом 3 років. ФСБ має право отримати доступ до месенджерів, електронної пошти та соціальних мереж без рішення суду.

MacPaw – одна із найбільших продуктових IT-компаній України, заснована Олександром Косованом у Києві. Вона розробляє додаток CleanMyMac та магазин Setapp. З 2015 року MacPaw також створила власний «Фонд розвитку» – неприбуткову організацію для втілення соціальних проєктів. З початку війни вона направила на допомогу Україні понад $4 млн: на медичне обладнання, продукти, захист для військових та інші напрямки.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні