Категорія
Новини
Дата

Українське Дунайське пароплавство перевезло в серпні рекордний обсяг вантажів

Українське Дунайське пароплавство в серпні перевезло рекордний обсяг вантажів з початку великої війни – понад 206 000 т. Про це йдеться в повідомленні пресслужби УДП.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В компанії назвали низку факторів, які допомогли забезпечити такий результат. Зокрема, в УДП відзначили ефективну систему управління флотом, модернізовану систему обслуговування флоту – додано ще одну ремонтну ділянку, запроваджено нову систему мотивації для ремонтників. 
  • «Баржі не простоюють: щомісяця обслуговується і ремонтується до 60 одиниць несамохідного флоту. Наразі маємо в експлуатації майже 200 барж, чого не було ніколи. Плануємо у вересні вийти на 205 барж в експлуатації – ремонтний підрозділ має працювати бездоганно, як виробничий конвеєр на заводі Toyota», – йдеться в повідомленні.
  • Також у компанії відзначили розвиток стивідорного напряму – у серпні УДП перевалило рекордні 56 000 т агропродукції. 
  • Водночас в УДП вказали на те, що стримує збільшення обсягів. Зокрема, це перевантажена портова інфраструктура в Констанці (Румунія) та дефіцит плавскладу.

Контекст

Українське Дунайське пароплавство – одна з найбільших українських судноплавних компаній, 100% акцій якої належать державі в особі Мінінфраструктури. Підприємство працює на ділянці Дунаю у 2400 км. 

Компанія експлуатує понад 20 самохідних суден вантажного річкового флоту та приблизно 200 несамохідних суден, що дає змогу оперувати приблизно 20 баржевими караванами. Основу вантажів у 2022 році становили зерно та металургійна сировина.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну єдиним водним шляхом України залишався дунайський, відкритий через три дунайські порти: Усть-Дунайськ, Ізмаїл та Рені. Спочатку сполучення було доступне тільки між портами на річці Дунай, а з деокупацією острова Зміїний Україна відновила свій вихід у море через канал Дунай – Чорне море гирлом Бистре.

«Коли почалася повномасштабна російська агресія, увесь вантажообіг України розподілився між суходольними кордонами і портами на Дунаї, – згадує Дмитро Барінов, заступник голови Адміністрації морських портів України. – Але дунайські порти спочатку до цього не були готові з огляду на відсутність попереднього досвіду експорту агропродукції».

Проте з часом дунайські порти набули стратегічного значення, і їхня потужність динамічно зростає. За словами Барінова, у квітні 2022 року вантажообіг через них склав 400 000 т, у травні – 800 000 т, у червні – 1,3 млн т і має потенціал розширення до 3 млн т на місяць.

Українські порти Дунайського кластера за перші 15 днів серпня поточного року відвантажили 1,75 млн т агропродукції, а в липні – понад 2 млн т, повідомив керівник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні