Категорія
Новини
Дата

Українські винороби зможуть скористатися грантами в межах програми «єРобота»

1 хв читання

Кабінет Міністрів розширив програму «єРобота» для аграріїв за напрямком створення нових садів і теплиць. Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 2 серпня. За його словами, більше українських виноробів зможуть скористатися грантами.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Уряд ухвалив рішення про посилення роботи програми «єРобота»: розширюється перелік регіонів для посадки черешні, персика та абрикоса. 
  • Додається можливість виноробам скористатися грантами, аби вони могли висаджувати власні виноградники, зазначив Шмигаль. 
  • Одночасно, за словами премʼєра, буде прибрано умову, що при висадці виноградників необхідне встановлення системи зрошення.

Контекст

Урядовий проєкт «єРобота» є однією зі складових політики «Зроблено в Україні» та включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності й створення робочих місць. 

У межах програми «єРобота» уряд запустив гранти на створення нових садів та теплиць. Уже виплачено майже 1 млрд грн таких грантів. Посаджено 2700 гектарів нових садів. Закладено 70 гектарів нових теплиць, розповів Шмигаль.

Ще один важливий механізм підтримки аграріїв – пільгові кредити. Цього року за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» надано 26,5 млрд грн позик для більш ніж 5600 аграріїв.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд