Категорія
Новини
Дата

Forbes Digital

Український фонд стартапів може отримати нового постійного керівника. Forbes дізнався ймовірну кандидатуру

2 хв читання

Наглядова рада Українського фонду стартапів (USF) розглядає Наталію Кушнерську, яка зараз очолює оборонний кластер Brave1, як кандидатку на посаду постійної очільниці. Про це Forbes повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.

USF вважається одним із найактивніших ангельських інвесторів в Україні – з моменту заснування він видав грантів на понад $8,7 млн для понад 380 стартапів.

Ключові факти

  • Наталія Кушнерська наразі виконує обовʼязки очільниці Українського фонду стартапів, сказав Борняков. Про це не повідомлялося публічно, але зміна директора зафіксована в YouControl 25 квітня 2024-го.
  • 30 квітня 2024-го з цієї посади пішов Павло Карташов, який очолював фонд із 2019-го. Офіційна причина – закінчення контракту. У коментарі Forbes Кушнерська повідомила, що стала в.о. очільниці, оскільки була заступницею Карташова.
  • «Зараз наглядова рада приглядається до Наталії Кушнерської, – сказав Борняков. – Внесення кандидатури – це повноваження наглядової ради, а Михайло Федоров має її затвердити».
  • Кушнерська сказала Forbes, що їй не відомо про плани зробити її постійною керівницею Українського фонду стартапів.
  • «Очевидно, що специфіка Фонду стартапів та Brave1 відрізняється, що вносить корективи в управління, – сказала вона. – Проте нам наразі вдалося вибудувати якісну організаційну структуру та сформувати потужну команду спеціалістів, що дає змогу опікуватися обома структурами без втрат ефективності».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд