Засновник та CEO Deskree Дмитро Гречко /надано пресслужбою
Категорія
Новини
Дата

Український стартап Deskree залучив $1,5 млн інвестицій

Засновник та CEO Deskree Дмитро Гречко Фото надано пресслужбою

Платформа, яка допомагає розробляти внутрішню інфраструктуру сайтів та серверів без коду, Deskree залучила фінансування розміром $1,5 млн від низки фондів. Про це Forbes повідомив засновник та CEO стартапу Дмитро Гречко. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Дворічний український Deskree допомагає стартаперам розробляти бекенд – внутрішню інфраструктуру сайтів та серверів без коду. У команді стартапу працює 11 людей. Головний офіс Deskree розташований в Торонто, Канада.
  • У seed-раунді Deskree проінвестували американські Forum Ventures, Hustle Fund, N49P та League of Innovators, канадські Flair Ventures та AAl VC, чеський ZAKA VC, а також українські Flyer One Ventures та Vesna Capital. Загалом з моменту заснування стартап підняв $2,2 млн.
  • Свою оцінку Deskree не розголошує. «Є ще ряд зацікавлених інвесторів на додаткові $1 млн», – каже Гречко. 
  • Протягом 2022-го кількість користувачів Deskree зросла з 300 до 10 000 розробників. Зараз стартап працює на ринках Північної та Південної Америки та Європи. «Особливо шукаємо стартапи та агенції з України, яким можемо допомогти як платформа», – каже Гречко. 

Контекст

До 2021-го Deskree був внутрішнім проєктом Deskree Studio Гречка. Фаундер не міг знайти економічно ефективне рішення для створення інфраструктури бекенду. Тому створив його сам. 

Налаштування бекенду для нового проєкт займає понад 20 тижнів та коштує понад $100 000, пояснює Гречко. Ціни на послуги Deskree варіюються від $20 до $70 на місяць. Також є безкоштовний тарифний план. 

«Я ніколи не міг зрозуміти, чому хмарна інфраструктура була настільки непотрібно складною і чому власники бізнесу повинні платити величезні кошти, щоб налаштувати її», – каже Гречко.

Своїми конкурентами Гречко називає Supabase зі понад $116 млн залучених інвестицій, AppWrite із $37 млн фінансування та Railway із $20 млн, свідчать дані Crunchbase. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні