Категорія
Новини
Дата

Український стример за одну трансляцію зібрав 8,3 млн грн на дрони для ГУР та встановив рекорд на Twitch

1 хв читання

Український стример Михайло Лебіга (Leb1ga) зібрав понад 8,3 млн грн на безпілотники для ГУР та встановив рекорд україномовної трансляції на Twitch. Це сталося під час благодійного ефіру у ніч на 17 липня, йдеться у повідомленні української аналітичної компанії Streams Charts.

Ключові факти

  • Лебіга планував зібрати 2,6 млн грн на розвідувальний безпілотний комплекс «Сич» для ГУР Міноборони. Цю суму вдалося закрити менш ніж за годину, тому стример продовжив трансляцію далі і до кінця ефіру назбирав понад 8,3 млн грн. Цієї суми вистачить на три безпілотні комплекси, йдеться у повідомленні.
  • За даними Streams Charts, трансляція Лебіги набрала понад 141 600 годин перегляду, а середній онлайн на ефірі становив 17 800 глядачів.
  • Максимальний онлайн під час стриму досяг позначки 34 800 глядачів – це не лише рекордний показник для каналу самого Лебіги, а й найкращий результат серед усіх україномовних стримерів Twitch
  • Більше людей на україномовній трансляції на Twitch змогли зібрати лише два канали студії Maincast, які висвітлювали мейджори із CS:GO у Франції та The International 2022 по Dota 2, зазначається у повідомленні Streams Charts.
Український стример за одну трансляцію зібрав 8,3 млн грн на дрони для ГУР та встановив рекорд на Twitch /Фото 1
Український стример за одну трансляцію зібрав 8,3 млн грн на дрони для ГУР та встановив рекорд на Twitch /Фото 2
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Leb1ga почав активно стримити на Twitch лише у вересні 2022 року. Зазвичай він веде розмовні трансляції у розділі Just Chatting, під час яких спілкується з глядачами, дивиться та коментує смішні відео з інтернету тощо. 

У середньому його стрими збирають 5000–7000 глядачів одночасно. Зараз Лебіга є одним із найпопулярніших українськомовних творців контенту на платформі – у нього понад 134 000 фоловерів на Twitch та 254 000 підписників в Instagram.

За час повномасштабної війни популярність українських трансляцій на Twitch зросла більш ніж у 10 разів – з 300 000 до 4 млн годин перегляду щомісяця. Також значно зросла кількість українських стримерів, яки ведуть ефіри українською мовою. Якщо раніше таких було близько 1–2%, то зараз уже майже 40% (решта продовжує вести ефіри російською та англійською).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні