Категорія
Новини
Дата

Український стример за одну трансляцію зібрав 8,3 млн грн на дрони для ГУР та встановив рекорд на Twitch

Український стример Михайло Лебіга (Leb1ga) зібрав понад 8,3 млн грн на безпілотники для ГУР та встановив рекорд україномовної трансляції на Twitch. Це сталося під час благодійного ефіру у ніч на 17 липня, йдеться у повідомленні української аналітичної компанії Streams Charts.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Лебіга планував зібрати 2,6 млн грн на розвідувальний безпілотний комплекс «Сич» для ГУР Міноборони. Цю суму вдалося закрити менш ніж за годину, тому стример продовжив трансляцію далі і до кінця ефіру назбирав понад 8,3 млн грн. Цієї суми вистачить на три безпілотні комплекси, йдеться у повідомленні.
  • За даними Streams Charts, трансляція Лебіги набрала понад 141 600 годин перегляду, а середній онлайн на ефірі становив 17 800 глядачів.
  • Максимальний онлайн під час стриму досяг позначки 34 800 глядачів – це не лише рекордний показник для каналу самого Лебіги, а й найкращий результат серед усіх україномовних стримерів Twitch
  • Більше людей на україномовній трансляції на Twitch змогли зібрати лише два канали студії Maincast, які висвітлювали мейджори із CS:GO у Франції та The International 2022 по Dota 2, зазначається у повідомленні Streams Charts.
Український стример за одну трансляцію зібрав 8,3 млн грн на дрони для ГУР та встановив рекорд на Twitch /Фото 1
Український стример за одну трансляцію зібрав 8,3 млн грн на дрони для ГУР та встановив рекорд на Twitch /Фото 2
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Leb1ga почав активно стримити на Twitch лише у вересні 2022 року. Зазвичай він веде розмовні трансляції у розділі Just Chatting, під час яких спілкується з глядачами, дивиться та коментує смішні відео з інтернету тощо. 

У середньому його стрими збирають 5000–7000 глядачів одночасно. Зараз Лебіга є одним із найпопулярніших українськомовних творців контенту на платформі – у нього понад 134 000 фоловерів на Twitch та 254 000 підписників в Instagram.

За час повномасштабної війни популярність українських трансляцій на Twitch зросла більш ніж у 10 разів – з 300 000 до 4 млн годин перегляду щомісяця. Також значно зросла кількість українських стримерів, яки ведуть ефіри українською мовою. Якщо раніше таких було близько 1–2%, то зараз уже майже 40% (решта продовжує вести ефіри російською та англійською).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні