Категорія
Новини
Дата

Українську гру S.T.A.L.K.E.R. 2 визнали найочікуванішою грою з-поміж 130 інших ігор під час PC Gaming Show

Компʼютерна гра S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl від українського розробника GSC Game World стала найочікуванішою грою на ПК. Про це свідчить рейтинг PC Gaming Show.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl отримав статус найочікуванішої гри за версією PC Gaming Show серед понад 130 конкурентів. 
  • Серед журі – розробники ігор, такі як Сід Меєр, Тім Шафер, Шейенн Моррін, Брайан Фарго, Марііна Галлікайнен та Дін Холл та редакція PC Gamer.
  • «Ця гра — найбільша та найскладніша в наших життях. Вона була амбітною на початку, та еволюціонувала в ультимативний виклик. Ця гра неймовірно важлива та рідна для нас, адже створюється у найстресовіших з усіх можливих умовах», — зазначив у своєму виступі Євген Григорович, CEO GSC Game World. 
  • У п’ятірку рейтингу також увійшли Elden Ring: Shadow of the Erdtree, Hades 2 та Like A Dragon: Infinite Wealth. 

Контекст

S.T.A.L.K.E.R. – серія із трьох ігор у жанрі шутера від першої особи. Події відбуваються в наш час у Чорнобильській зоні відчуження, де після викиду радіації почали зʼявлятися аномалії. Гру розробила українська студія GSC Game World, яку у 1995-му заснував український розробник Сергій Григорович. У вересні 2023 року у компанії офіційно змінився кінцевий бенефіціар – ним став Максим Кріппа.

Про те, що Макcим Кріппа є власником GSC Game World, уперше Forbes сказав співзасновник студії Maincast Віталій Волочай у березні 2023 року. Макс Кріппа – колишній діловий партнер ексвласника американської ракетної компанії Firefly Макса Полякова. За даними матеріалів давньої судової справи, у 2012-му підприємці мали спільний бізнес у сфері гемблінгу. Про іншу покупку Кріппи – кіберспортивну команду NAVI – Forbes писав у вересні 2022 року.

Реліз нової гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl заплановано на перший квартал 2024 року на ПК та Xbox Series X/S. Гра буде доступна на Xbox Game Pass з першого дня релізу. Її анонсували у 2010 році, планували випустити у 2012-му, зупинили розробку і відновили аж у 2018-му. 

У січні 2022-го українська студія GSC Game World заявила, що не продаватиме гру на території Росії. Рішення про скасування продажів на території РФ компанія GSC Game World ухвалила через повномасштабне вторгнення в Україну. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні