Категорія
Новини
Дата

«Укравтодор» оцінює збитки від руйнування доріг та мостів у 900 млрд грн. На відновлення потрібно три-чотири роки

Збитки від пошкодження дорожньої інфраструктури (дороги та мости) під час війни наразі оцінюються у понад 900 млрд грн, сказав на брифінгу заступник голови «Укравтодора» Андрій Івко, пише Інтерфакс-Україна.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На сьогодні зруйновано 24 000 км доріг, із них 9000 км доріг – дороги державного значення, повідомив Івко. 
  • Зруйновано понад 300 штучних споруд, з яких 125 – на дорогах державного значення. Для відновлення дорожньої інфраструктури за наявності фінансового ресурсу необхідно три-чотири роки, прогнозують в «Укравтодорі».
  • Шляховики вже встановили 30 тимчасових штучних споруд, якими можна рухатися, а також розчистили майже 750 км доріг. У Київській області вже розчищено 220 км доріг комунального значення (у містах Ірпені, Бучі, Гостомелі) та 260 км доріг державного значення. 
  • Зроблено тимчасовий проїзд 17 (із 37 зруйнованих) штучними спорудами і наразі виконуються роботи ще на двох.
  • Відновлено рух дорогою Київ–Чернігів і на дорогах міжнародного значення Київ–Чоп та Київ–Ковель–Ягодин.

Контекст

На відновлення економіки та інфраструктури після закінчення війни Україні знадобиться $600 млрд, сказав президент Володимир Зеленський на саміті, організованому газетою The Wall Street Journal.

На 2 травня загальна сума прямих задокументованих збитків інфраструктури сягнула майже $92 млрд, або 2,7 трлн грн. За останній тиждень прямі втрати економіки України через руйнування й пошкодження цивільної та військової інфраструктури зросли на майже $4,5 млрд, свідчить аналіз проєкту «Росія заплатить».

Група Світового банку оцінює фізичні збитки будівлям та інфраструктурі України, завдані військовою агресією РФ, приблизно в $60 млрд, повідомив раніше президент банку Давид Малпасс. Оцінка не охоплює витрат для економіки України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні