Категорія
Новини
Дата

Зеленський оцінив відновлення України у $600 млрд і пообіцяв іноземним корпораціям сприятливі умови для інвестицій

1 хв читання

На відновлення економіки та інфраструктури після закінчення війни Україні знадобиться $600 млрд. Про це сказав президент Володимир Зеленський на саміті директорів, організованому газетою The Wall Street Journal.

Ключові факти

  • Для відновлення економіки та інфраструктури України знадобляться сотні мільярдів доларів, сказав Зеленський, назвавши приблизну суму в $600 млрд. Він розповів про невимовні руйнування у Маріуполі, який зруйнований через російську облогу.
  • Президент України закликав глобальні корпорації розширити економічну ізоляцію РФ інвестиціями в економіку України, коли країна відновлюватиметься після війни. 
  • Інвестори отримають найсприятливіші умови для ведення бізнесу, наголосив Зеленський. «Ви отримаєте доступ до нашої країни, нашого понад 40-мільйонного ринку», – додав він.

Контекст

На 2 травня загальна сума прямих задокументованих збитків інфраструктури сягнула майже $92 млрд, або 2,7 трлн грн. За останній тиждень прямі втрати економіки України через руйнування і пошкодження цивільної та військової інфраструктури зросли на майже $4,5 млрд, свідчить аналіз проєкту «Росія заплатить».

Група Світового банку оцінює фізичні збитки будівлям та інфраструктурі України, завдані військовою агресією РФ, приблизно в $60 млрд, повідомив раніше президент банку Давид Малпасс. Оцінка не охоплює витрат для економіки України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні