Категорія
Новини
Дата

«Укрбуд» оголосила про відновлення роботи та зміну назви

Державне акціонерне товариство «Будівельна компанія «Укрбуд» оголосила про відновлення роботи. У планах компанії – реформи і ребрендинг. Про це на пресконференції повідомив голова наглядової ради компанії Віктор Лещинський.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Лещинського, стратегія розвитку на 5 років і нова назва «Укрбуду» будуть затверджені до 1 січня 2024 року.
  • «Назву визначено, але ми зможемо її озвучити після її узгодження (з Фондом держмайна. – Ред.), – сказав голова наглядової ради «Укрбуду».
  • Також компанія подасть на реєстрацію торговельної марки за усіма напрямами, щоб унеможливити її використання в приватному секторі.
  • Влітку цього року компанія отримала нове правління та менеджмент, що й дало змогу розпочати реформи, наголосив Лещинський.
  • Голова правління Андрій Ільїн, повідомив, що компанія «активна вже сьогодні». «Зараз відновлюємо напрям будівництва. У нас уже в портфелі шість виграних тендерів, це обʼєкти соціальної та інженерної інфраструктури», – наголосив Ільїн.
  • За його словами, будівництво буде не єдиним напрямком діяльності оновлено «Укрбуду». Ільїн зазначив, що крім безпосередньо будівництва важливими напрямами тепер є навчання робітничих спеціальностей, включно з атестацією та переатестацією, і робота проєктних інститутів.
  • Наразі стратегічний план розвитку компанії на пʼять років знаходиться на розгляді в органі управління – у Фонді держмайна.
  • Підприємство має отримувати прибуток, тому активно опрацьовуються всі напрями будівництва, проєктування та підготовки відповідних кадрів з ефективного управління майном, наголосили в «Укрбуді».
  • «Найближчим часом маємо отримати на ринку абсолютно конкурентоспроможного державного оператора будівництва», – сказав Лещинський.

Контекст

На початку цього року Фонд держмайна отримав в управління «Укрбуд» як актив що не підлягає приватизації.

Під час керівництва компанією протягом 2010-2016 років скандальним президентом Максимом Микитасем девелоперським бізнесом «Укрбуду» насправді займалася приватна компанія «Укрбуд девелопмент», яка працювала під «оболонкою» державного бренду, але ніякого стосунку до держави не мала, писала ЕП. Йшлося про те, що приватна компанія використовувала державний бренд, а бізнес будувала приватна компанія.

У 2019 році компанія почала переносити терміни введення в експлуатацію будинків на рік і більше. У листопаді 2019 року інвестори «Укрбуду» зареєстрували петицію на сайті президента, у якій закликали Володимира Зеленського розібратися в критичній ситуації навколо «Укрбуду», а в грудні влаштували мітинг під стінами Офісу президента.

У компанії «Укрбуд девелопмент» на стадії будівництва залишилося 26 обʼєктів, 25 з них – житлові комплекси, один – бізнес-центр.

Згодом обʼєкти «Укрбуду» були передані для добудови іншому столичному будівельному гіганту – компанії «Київміськбуд».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні