Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» отримає кредитні гарантії від Великої Британії. Компанія зможе використати €97 млн на підтримку ліквідності

Уряд Великої Британії надасть фінансові гарантії по кредиту ЄБРР, який НЕК «Укренерго» використає для забезпечення стабільної роботи компанії в умовах війни. Про це на засіданні G7 заявив міністр фінансів Великої Британії Ріші Сунак, йдеться у повідомленні компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Фінансові гарантії уряду Великої Британії є частиною її об’єднаного пакета економічної, гуманітарної та військової підтримки України на суму понад $3 млрд. 
  • «Укренерго» завдяки гарантіям зможе витратити на підтримку ліквідності €97 млн коштів, залучених у ЄБРР. 
  • «Укренерго» стало першою українською державною компанією, яка отримує подібну фінансову допомогу від Європи. 

Контекст

Це вже другий подібний транш європейської екстреної допомоги для українського оператора системи передачі. Першу частину гарантій на суму €50 млн в межах цього кредиту вже надав ЄС через Європейський фонд сталого розвитку.  

Європейський фонд сталого розвитку надав гарантії для кредиту ЄБРР, який НЕК «Укренерго» може використати на покриття недостатнього рівня платежів учасниками ринку за послуги з передачі електроенергії та диспетчерського управління. Ці кошти допоможуть забезпечити фінансову стабільність та ліквідність «Укренерго» при виконанні фінансових зобов’язань в умовах неплатежів через війну.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні