Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» просить інвесторів відтермінувати виплати за зеленими євробондами на два роки

НЕК «Укренерго» просить інвесторів про відтермінування на два роки погашення за зеленими євробондами сталого розвитку на $825 млн із терміном погашення в листопаді 2026 року, йдеться в повідомленні компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія запропонувала зміни умов випуску зелених облігацій сталого розвитку на суму $825 млн із прибутковістю 6,875% та терміном погашення в листопаді 2026 року. «Укренерго» просить перенести дату погашення єврооблігацій на 24 місяці – на листопад 2028 року.
  • Купонні виплати за єврооблігаціями, оплата яких здійснюється протягом 24 місяців, починаючи з наступної дати виплати відсотків, також запропоновано перенести на 2028 рік.
  • Перенесення запропоновано здійснити за умов продовження нарахування відсотків за ставкою купона на 6,875% та з можливістю капіталізації відстрочених сум наприкінці цього періоду.
  • «Укренерго» очікує на рішення інвесторів до 9 серпня.

Контекст

Випуск п’ятирічних зелених єврооблігацій сталого розвитку «Укренерго» здійснила у листопаді 2021 року. Кошти від випуску планувалося використати для погашення заборгованості перед ДП «Гарантований покупець» та рефінансування зелених проєктів.

Раніше Україна запропонувала власникам її суверенних облігацій відстрочити всі виплати за ними на два роки. Від «Укренерго» та «Укравтодора» уряд очікував аналогічної пропозиції щодо їхніх єврооблігацій, випущених під гарантії держави.

Водночас «Нафтогаз» не отримала згоди від кредиторів на відстрочку виплат за євробондами на $335 млн. Погашення відсотків мало відбутися 26 липня. Проте компанія також не отримала від уряду дозвіл на здійснення виплат, хоча мала гроші на рахунках. «Нафтогаз» заявила, що підготує власникам єврооблігацій нову пропозицію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні