Категорія
Новини
Дата

«Нафтогаз» невідкладно запропонує держателям євробондів угоду для відтермінування виплат

НАК «Нафтогаз України» невідкладно запропонує держателям єврооблігацій угоду на відтермінування виплат за єврооблігаціями, йдеться у повідомленні компанії. Напередодні компанія заявила, що входить у дефолт. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нова угода буде запропонована згідно умовам, визначених Кабміном у розпорядженні № 625-р від 21 липня (за погодженням з урядом)
  • «Цей процес має бути частиною спільних дій уряду та інших державних компаній щодо пропозиції аналогічних умов відтермінування виплат за єврооблігаціями», — заявили в компанії.
  • «Нафтогаз» працює з усіма зацікавленими сторонами, аби отримати згоду держателів єврооблігацій, йдеться у заяві.

Контекст

Останній день пільгового періоду за виплатами євробондів «Нафтогазу» закінчився у вівторок, 26 липня. Компанія не виплатила держателям бондів борги, що означає дефолт компанії. В компанії заявили, що на дефолт пішов уряд. Посадові особи «Нафтогазу» не отримали дозволу виконати зобов’язання перед держателями євроблігацій.

21 липня Кабмін розпорядженням №625-р зобов’язав посадових осіб компанії вчиняти будь-які дії щодо єврооблігацій тільки після окремого погодження уряду.

На виконання рішення уряду, керівництво Нафтогазу завчасно звернулося до Кабміну за погодженням, заявили в компанії. В НАК повідомили, що на її рахунках є достатньо коштів для виплат за єврооблігаціями. Також в компанії заявили, що описали «ризики й негативні наслідки для «Нафтогазу» та країни у випадку «жорсткого дефолту» за єврооблігаціями компанії».

У 2019 році «Нафтогаз» розмістив три випуски єврооблігацій: у липні – трирічні на $335 млн під 7,375% та пʼятирічні на €600 млн під 7,125%, у листопаді – 7-річні на $500 млн під 7,625%. 18 липня 2022 року «Нафтогаз» мав погасити випуск на $335 млн.

Кабмін 7 липня дозволив «Нафтогазу» змінити кредитні умови з емітентом трьох випусків його єврооблігацій Kondor Finance plc напередодні погашення одного з них на $335 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні