Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» відновило 70% пошкоджених об’єктів – голова компанії

Оператор системи передачі «Укренерго» відновив 70% пошкоджених об’єктів. Про це розповів керівник держкомпанії Володимир Кудрицький в інтерв’ю Forbes.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми оперативно усунули обмеження в магістральній мережі та відновили функціонал десь 70% наших пошкоджених обʼєктів», – сказав Кудрицький.
  • В результаті масованої терористичної кампанії росіян проти української енергосистеми близько 43% об’єктів «Укренерго» було пошкоджено ракетами або дронами, додав Кудрицький.
  • Енергетична галузь України у найближчі роки потребує $5,7 млрд, за оцінкою Світового банку, Єврокомісії та ООН, повний кошторис відновлення країни – $11 млрд.
  • Україна втратила приблизно 40-50% потужностей, які енергосистема мала до повномасштабного вторгнення РФ, за даними «Укренерго».
  •  «Укренерго» отримало від міжнародних фінансових організацій та урядів країн ЄС кредити та гранти на суму близько €900 млн.
  • Основні донори «Укренерго» – Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), Світовий банк, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Німецький державний банк розвитку (KfW), USAID, UNDP.

Контекст

За опалювальний сезон 2022-2023 років росіяни випустили понад 1200 ракет та дронів по ключових українських енергетичних об’єктах. Усі теплові та гідроелектростанції зазнали різного рівня пошкоджень.

«Укренерго» потребує майже $1 млрд на першочергові потреби – відновлення та захист високовольтної мережі, за оцінкою Світового банку й ПРООН.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні