Категорія
Новини
Дата

«Укргідроенерго» залучила дві юрфірми для підготовки позовів проти РФ за знищення Каховської ГЕС та інфраструктури

ПрАТ «Укргідроенерго» готує позови проти РФ за цілеспрямовані атаки на інфраструктуру та активи компанії, включаючи знищення Каховської ГЕС, а також відшкодування завданих збитків. Про це йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Укргідроенерго» розпочало роботу з двома юридичними компаніями для розробки високорівневої стратегії судових позовів та арбітражу.
  • Обрання компаній відбулося за допомогою Pro Bono Платформи Секретаріату Енергетичного співтовариства (Energy Community). Дві юридичні компанії спільно зобовʼязалися надати 375 годин юридичної роботи безоплатно.
  • З початку великої війни росіяни атакували обʼєкти «Укргідроенерго» понад 50 разів, що призвело до втрати близько 2500 МВт потужностей, зазначила компанія.
  • Секретаріат Енергетичного співтовариства та «Укргідроенерго» почали співпрацювати для координації стратегічного та юридичного супроводу позовів компанії проти РФ щодо відшкодування збитків, спричинених військовим вторгненням в Україну.

Контекст

«Укргідроенерго» – найбільша гідрогенерувальна компанія України, до складу якої входять десять станцій на річках Дніпро та Дністер. Одна зі станцій компанії – Каховська ГЕС – була окупована Росією в перші дні війни. Всього на окупованих територіях України знаходиться 35% української генерації електроенергії, за даними Міністерства енергетики. 

На окупованій із 24 лютого Росією українській території опинились пʼять великих електростанцій: Запорізька АЕС, ДТЕК Запорізька ТЕС, Каховська ГЕС, Вуглегірська ТЕС, ДТЕК Луганська ТЕС. Їхня загальна потужність близько 14 ГВт. Ще чотири електростанції розташовані менш ніж за 20 км від лінії фронту: ДТЕК Криворізька ТЕС, ДТЕК Курахівська ТЕС, Зміївська ТЕС, Словʼянська ТЕС. Їхня загальна потужність приблизно 8 ГВт. Загальна потужність української енергосистеми – понад 50 ГВт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні