Категорія
Новини
Дата

«Укрзалізниця» евакуювала на захід України 1,6 млн людей та нарощує об’єми гуманітарної допомоги – Камишін

З початку війни «Укрзалізниця» евакуювала 1,59 млн осіб зі сходу, центру та півдня країни. Про це повідомив голова правління компанії Олександр Камишін у Telegram.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • На вечір 6 березня УЗ перевезла 1,59 млн осіб зі сходу, центру та півдня України на захід країни, повідомив Камишін.
  • Ще 108 000 осіб скористалися послугами УЗ, щоб із заходу України потрапити за кордон.
  • УЗ в рамках програми «Залізна допомога» нарощує обсяги перевезення гуманітарних вантажів у зворотному напрямку – із заходу до регіонів, які її потребують.

Контекст

«Укрзалізниця» з початку війни запускає додаткові поїзди на Західну Україну зі Східної, аби евакуювати жителів із територій, де окупант веде агресивні бойові дії. Запускаються проєкти з пошуку житла для біженців. Серед волонтерів – працівники Spotify і Facebook.

З 24 лютого з України вже виїхали 1,7 млн біженців. ЄС готовий прийняти до 5 млн, пише Reuters. Майже три пʼяті від загальної кількості – близько 1,03 млн осіб – прибули до Польщі. Понад 180 000 вирушили до Угорщини та 128 000 — до Словаччини.

24 лютого Росія напала на Україну. Російські війська порушують всі визнані правила ведення бойових дій, розстрілюючи мирне населення та атакуючи цивільну інфраструктуру. Українські міста зруйновані, від артилерійських та авіаударів постраждали цілі райони, деякі населені пункти майже не підлягають відновленню.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні