Порт Дуйсбург /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

УЗ планує запустити контейнерні та контрейлерні поїзди до найбільшого внутрішнього річкового порту Європи

1 хв читання

Порт Дуйсбург Фото Getty Images

«Укрзалізниця» влітку планує запустити регулярні контейнерні та контрейлерні поїзди між Україною та німецьким портом Дуйсбург, повідомляє пресслужба УЗ. Відповідний меморандум з Duisburger Hafen Aktiengesellschaft уже підписаний.

Порт Дуйсбург є найбільшим внутрішнім річковим портом в Європі та світі. У порту розташовано вісім контейнерних терміналів.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, Укрзалізниця продовжує розвивати нові сервіси для перевезення вантажів залізничним транспортом до країн ЄС. 
  • Завдяки співпраці з найбільшим у світі річковим портом УЗ зможе організовувати новий сервіс door to door для українських та європейських клієнтів. 
  • Перший поїзд за маршрутом термінал ЦТС Ліски – порт Дуйсбург вирушить уже цього літа.
  • До перевезення прийматимуться всі вантажі, які транспортуються залізничним або автотранспортом. Також можна буде чітко прогнозувати кінцеву вартість перевезення та строки доставки, адже поїзд прямуватиме без черг на кордоні. 

Контекст

За підсумками 2023 року, Україна наростила обсяги експорту на 112 000 т, майже до 100 млн т товарів. Водночас у вартісному вимірі показник впав на 18,7%, до $35,8 млрд.

У першому півріччі експорт склав $19,5 млрд і є ідентичним показнику першого півріччя 2023 року, повідомив повідомив заступник міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка. Фізичні обсяги експорту зросли на 35% і склали 71 млн т. Імпорт товарів зріс на 4,9%, до $31,9 млрд, порівняно з першим півріччям минулого року.

У січні–червні «Укрзалізниця» перевезла понад 90 млн т вантажів, що на 28% більше аналогічного періоду 2023 року. Експортні перевезення зросли майже на 59% – до 45 млн т. Найбільше у першому півріччі було перевезено таких вантажів: залізна і марганцева руда (22,9 млн т), зернові ( 22,5 млн т), кам’яне вугілля (12,5 млн т) та мінбудматеріали (13,7 млн т).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд