Категорія
Новини
Дата

Вихід на європейський ринок. «Укрзалізниця» отримала ліцензію залізничного вантажного перевізника у Польщі

1 хв читання

Польська «дочка» Укрзалізниці – Ukrainian Railways Cargo Poland отримала можливість повноцінного виходу на європейський ринок залізничних вантажоперевезень, повідомляє пресслужба УЗ. Управління залізничного транспорту Польщі видало компанії ліцензію залізничного перевізника.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Очікується, що повноцінні комплексні послуги з перевезень Ukrainian Railways Cargo Poland розпочне вже наступного року.
  • Отримання ліцензії є одним з кроків на шляху створення повноцінного міжнародного залізничного оператора, який зможе запропонувати єдиний транскордонний транспортний сервіс.
  • За словами голови правління АТ «Укрзалізниця» Євгена Лященка, наразі триває розробка та узгодження нових міжнародних маршрутів.
  • Планується, що Ukrainian Railways Cargo Poland на першому етапі сконцентрується на підвищенні обсягу перевезень через українсько-польські прикордонні переходи. 
  • Таким чином польські та українські вантажовідправники отримають послугу перевезення «від дверей до дверей» та від одного оператора, без необхідності укладати низку договорів з різними компаніями.
  • Компанія в майбутньому планує оперувати рухомим складом для колії шириною і 1435, і 1520 мм, що дасть змогу працювати на усіх прикордонних переходах із Польщею. 

Контекст

30 червня 2023-го УЗ зареєструвала майбутнього європейського оператора Ukrainian Railways Cargo Poland (Варшава, Польща), який зʼєднуватиме перевезення Україною та європейськими країнами. На початку серпня новостворена компанія розпочала свою роботу. 

У серпні «Укрзалізниця» призначила Олександру Василенко директоркою представництва за кордоном, а Михайло Пластун очолив Ukrainian Railways Cargo Poland.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні