Категорія
Новини
Дата

Вихід на європейський ринок. «Укрзалізниця» отримала ліцензію залізничного вантажного перевізника у Польщі

1 хв читання

Польська «дочка» Укрзалізниці – Ukrainian Railways Cargo Poland отримала можливість повноцінного виходу на європейський ринок залізничних вантажоперевезень, повідомляє пресслужба УЗ. Управління залізничного транспорту Польщі видало компанії ліцензію залізничного перевізника.

Новий номер Forbes Ukraine: 202 найбільші приватні компанії та 303 ефективних СЕО. Оформлюйте передзамовлення та будьте першими, хто отримає два журнали за ціною одного! 

Ключові факти

  • Очікується, що повноцінні комплексні послуги з перевезень Ukrainian Railways Cargo Poland розпочне вже наступного року.
  • Отримання ліцензії є одним з кроків на шляху створення повноцінного міжнародного залізничного оператора, який зможе запропонувати єдиний транскордонний транспортний сервіс.
  • За словами голови правління АТ «Укрзалізниця» Євгена Лященка, наразі триває розробка та узгодження нових міжнародних маршрутів.
  • Планується, що Ukrainian Railways Cargo Poland на першому етапі сконцентрується на підвищенні обсягу перевезень через українсько-польські прикордонні переходи. 
  • Таким чином польські та українські вантажовідправники отримають послугу перевезення «від дверей до дверей» та від одного оператора, без необхідності укладати низку договорів з різними компаніями.
  • Компанія в майбутньому планує оперувати рухомим складом для колії шириною і 1435, і 1520 мм, що дасть змогу працювати на усіх прикордонних переходах із Польщею. 

Контекст

30 червня 2023-го УЗ зареєструвала майбутнього європейського оператора Ukrainian Railways Cargo Poland (Варшава, Польща), який зʼєднуватиме перевезення Україною та європейськими країнами. На початку серпня новостворена компанія розпочала свою роботу. 

У серпні «Укрзалізниця» призначила Олександру Василенко директоркою представництва за кордоном, а Михайло Пластун очолив Ukrainian Railways Cargo Poland.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд