Категорія
Новини
Дата

«Укрзалізниця» відкрила два додаткові залізничні сполучення з Румунією

«Укрзалізниця» завершила реконструкцію та відкрила дві додаткові ділянки залізничного сполучення. Ділянки Рахів – Берлебаш – держкордон та Тересва – держкордон є додатковими маршрутами між Україною та Румунією, повідомляє пресслужба УЗ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У межах реалізації проєкту відновлено 19,3 км від Рахова до державного кордону та 1,1 км від державного кордону до Тересви.
  • «Ці дві ділянки стануть третім та четвертим стиками на кордоні з Румунією – нашому найбільш завантаженому напрямку. Їх відкриття дозволить відправляти додаткові шість пар вантажних поїздів на день. Це додаткові 3,5 млн т вантажів на рік», – прокоментував голова правління УЗ Олександр Камишин. 
  • Ділянки відкривають перспективу і для нових пасажирських напрямків – міжрегіонального сполучення між Ужгородом та Івано-Франківськом і Чернівцями, а також міжнародних маршрутів між українськими та румунськими містами, йдеться у повідомленні.
  • «Але це стане можливим одразу після того, як наші румунські колеги відремонтують свою частину ділянки», – додав Камишін.

Контекст

Ділянка Рахів – Берлебаш була закрита для руху поїздів у 2011 році, а Тересва – держкордон – у 2007-му. 

Наразі «Укрзалізниця» веде переговори з Румунією, щоб відновити колії, які потребують ремонту, на території сусідньої країни. Після цього між країнами буде відкрито пункт пропуску Берлебаш – Валя-Вишеулуй. Це дозволить суттєво розвантажити наявні пункти пропуску Вадул-Сірет – Дорнешти та Дяково – Халмеу.

Нещодавно Україна та Молдова відновили сполучення на залізничній ділянці Березине – Басарабяска в Одеській області в обхід самопроголошеного Придністровʼя. Відновлення залізничного маршруту стало необхідним на тлі постійних атак мосту через Дністровський лиман російськими окупантами, йдеться в повідомленні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні